Hushållssopor/Hushållsavfall?

Hushållssopor - Se över er hantering av Avfall. Få rätt pris & hämtningsfrekvens i Stockholm, Göteborg, Malmö & övriga Sverige. Snabbt, enkelt & gratis!

Har ni svårt att definiera om ert avfall är hushållsavfall eller om det klassas som avfall från verksamhet? Skicka en förfrågan så hjälper vi dig att avgöra detta.

Hitta rätt Sophämtning till rätt pris!

1. Skapa en gratis prisförfrågan
2. Bli kontaktad av Sophämtare i ditt område med offertförslag.
3. Välj det erbjudande som passar er bäst!
 

Skapa prisförfrågan

-------------------------------------------------------------------------------------------
OBS! Tjänsten är helt gratis och fungerar över hela Sverige!
-------------------------------------------------------------------------------------------

Hushållssopor

Hushållssopor eller hushållsavfall kan namnet till trots uppstå både från privata hushåll och från verksamheter. För att göra det hela ännu mer komplicerat är inte allt avfall från hushåll, hushållsavfall. Vad som är hushållsavfall varierar dessutom mellan olika kommuner, och det är kommunerna som bestämmer om hushållsavfallet.

Hushållssopor & Hushållsavfall

Miljöbalkens definition av hushållsavfall återfinns i 15 kap, §2. "Med hushållsavfall avses avfall som kommer från hushåll samt därmed jämförligt avfall från annan verksamhet". Generellt kan sägas att det handlar om din ”slaskpåse”. Det är bara kommunen, eller snarare en entreprenör upphandlad av kommunen som enligt lag får hämta ditt hushållsavfall.

Slam från enskilda avloppsanläggningar (tankar, slamavskiljare, "bajamajor", toakurar, toavagnar) samt avfall från fettavskiljare och klassificeras som hushållsavfall och därför alltid ska tömmas av kommunens entreprenör. Detta gäller också Trädgårdsavfall.

Har ni svårt att definiera om ert avfall är hushållsavfall eller inte? Skicka en förfrågan så hjälper vi dig att avgöra detta.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Hjälp oss bli bättre!

Har du synpunkter, kommentarer eller andra åsikter om hushållsavfall, hushållssopor eller om recycla.se i övrigt. Kontakta oss gärna.

Fråga Återvinningsexperten!

Vi hjälper ert företag hitta bästa hantering. Skicka ett mail till oss så kommer en av våra experter att ringa upp dig för en kostnadsfri rådgivning inom 24h.

JUST NU: 259 UPPDRAG!

Det finns hundratals företag inom återvinnings-, skrot- och avfallsbranschen över hela Sverige som står redo att hjälpa dig.

Beskriv Behov & Hitta Bästa Erbjudande!