Balpress

balpress

Hitta rätt balpress för dina behov

Med rätt balpress kan din verksamhet kapa kostnader, frigöra utrymme och minska miljöpåverkan. Oavsett om du vill hyra, leasa eller köpa balpressar så kan vi guida dig till det bästa alternativet.

Så kan Recycla hjälpa dig

Via Recyclas tjänst kan du jämföra priser och leverantörer för att hitta den bästa avfallsutrustningen. Vi samlar dagligen in data för att kunna ge dig de bästa erbjudandena. Skapa en förfrågan där du beskriver dina behov så ser vi till att kvalitetssäkrade balpressleverantörer kontaktar dig med pris- och produktförslag.

Balpressens fördelar

Om din verksamhet hanterar stora mängder plast, papper eller kartong är en balpress en smart lösning. Balpressen komprimerar avfallet till kubikstora balar som kan vara hel- eller halv pall stora. Många balpressar går dessutom enkelt att flytta med handtruckar/pallyftare för att placeras där behovet är som störst. Med maskinens hjälp kan du skapa mer utrymme i lokalerna, göra arbetsplatsen mer organiserad, minska transportkostnaderna och minimera verksamhetens koldioxidavtryck.

De här material kan komprimeras i balpressen:

 • Wellpapp
 • Kartong
 • Mjukplast
 • Hårdplast
 • Papper

du skaffar dig en balpress, så är det viktigt att du tänker på en rad faktorer. Allt från utrymme för båda maskin och balar. Hur många pallplatser finns för lagring av balar så att du kan minska transporterna? Storlek? Tänk på att inte underdimensionera för då är det sannolikt att du kommer få en ökad mängd med material som skall pressas, det kan det vara smart att titta på något större & starkare maskin än det du har behov av just nu. Vi hjälper dig att komma i kontakt med ett proffs som mer än gärna tittar på just era unika förutsättningar så att ni skall få en så bra lösning som möjligt. Skapa en förfrågan så hjälper vi dig med:

 • Alla modeller & märken samlade
 • Nytt & begagnat
 • Få priser på hyra, köpa eller leasing

När är en balpress lämplig?

Behöver ni få ett effektivt sätt att komprimera era restprodukter såsom emballage av wellpapp, plast etc. vid er verksamhet eller fastighet? Skapa då en förfrågan genom att beskriva dina behov så ser vi till att godkända återförsäljare av balpressar kontaktar er med pris & produktförslag. Snabbt, enkelt & gratis!

Tips inför offertförfrågan

För att få ut mesta möjliga av din offertförfrågan finns det vissa faktorer som är värda att fundera över.

Tillgängligt utrymme

Du behöver tänka på både utrymme för maskinen och de balar den producerar. Hur många pallplatser har du tillgängligt för att lagra balar och därmed minska transportkostnaderna?

Balpressens storlek

Vilken storlek behöver du? Se till att inte underdimensionera, för då kan du sluta med mer material att pressa än vad maskinen klarar av. Det kan vara klokt att överväga en större och mer kraftfull maskin än du först tänkt.

Skapa en förfrågan

Behöver du hjälp att jämföra olika balpressleverantörer – kontakta oss för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare granskar gladeligen dina unika behov för att säkerställa att du hittar rätt utrustning. Det är särskilt viktigt om du ska ingå ett avtal för att hyra balpress eller vill leasa utrustningen.

Skapa en förfrågan så hjälper vi dig med:

 • samling av alla modeller och märken
 • nya och begagnade maskiner
 • priser för att hyra, köpa eller leasa en balpress.

Vanliga frågor och svar om balpress

Vad är en balpress? Det är en maskin som används för att komprimera avfall, särskilt kartong och plast, till kompakta balar.

Vilka typer av avfall kan balpressar hantera? De är idealiska för små till medelstora volymer av kartong och plast. Vid större mängder plast och kartong kan istället en containerkomprimator vara ett bättre val. Tänk på att inte komprimera vått avfall, farligt avfall eller metallavfall i balpressen.

Vilka typer av företag kan dra nytta av att använda en balpress? Företag inom många olika sektorer kan dra nytta av maskinen. Exempel på dessa inkluderar dagligvaruhandel, bensinstationer, butiker, hotell och restauranger, samt industriella verksamheter.

Hur vet jag att en balpress är det bästa valet för min verksamhet? Fundera över mängden avfall ditt företag genererar, typen av material du behöver hantera, samt tillgängligt utrymme och budget. Kontakta sedan våra rådgivare så kan de hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för din verksamhet.

Varför jämföra priser och leverantörer via Recycla?

Recycla gör det enkelt att välja rätt lösning för ditt företag, utan att kompromissa med tid, ekonomi eller miljöhänsyn. Genom att använda vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan du jämföra priser och leverantörer för att hitta en optimal lösning utifrån dina behov – oavsett om det rör sig om att hyra, leasa eller köpa en balpress.

5 anledningar att jämföra via Recycla jämförelsepriser på balpressar inom 5 sekunder

 • 1-4 offerter att välja mellan för att säkerställa
 • bästa pris och kvalitet
 • över 10 000 nöjda kunder
 • gratis offerttjänst
 • gratis rådgivning.

Sveriges största marknadsplats

Checked checkbox Gratis offerttjänst
Checked checkbox Spara pengar
Checked checkbox Minska klimatpåverkan

Varför jämföra priser och leverantörer via Recycla?

Recycla gör det enkelt att välja rätt lösning för ditt företag, utan att kompromissa med tid, ekonomi eller miljöhänsyn. Genom att använda vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan du jämföra priser och leverantörer för att hitta en optimal lösning utifrån dina behov.

5 anledningar att jämföra via Recycla jämförelsepriser på återvinning inom 5 sekunder

Recycla checkmark 1-4 offerter att välja mellan för att säkerställa

Recycla checkmark Bästa pris och kvalitet

Recycla checkmark 10 000 nöjda kunder

Recycla checkmark Gratis offerttjänst

Recycla checkmark Gratis rådgivning

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

2 214

Erbjudanden senaste månaden

768

Uppdrag senaste månaden

6 881

Totalt antal omdömen