Avfallshantering - sopbil som tömmer sopkärl

Avfallshantering för företag och föreningar

JÄMFÖR OCH BOKA

Avfallshantering för företag och föreningar: Hitta bäst lösning för ert avfall

Avfallshantering är något som bara ska funka och som är en del av allas vardag. Vi tror på att man kan optimera sin avfallshantering så att verksamheten blir grönare och att man samtidigt sänker sina avfallskostnader.

Vi hjälper er få offerter på skräddarsydda lösningar för er avfallshantering från Sveriges främsta återvinningsföretag. Hitta lokala företag och jämför priser, omdömen och lösningar för era behov, oavsett om det gäller avfallsutrustning, källsortering på kontoret eller farligt avfall.

Skapa förfrågan & få offerter

Avfallshantering för kostnadsbesparingar och förenklad hantering

Genom att införa en effektiv avfallshantering i verksamheten kan man sänka kostnaderna för sophanteringen och i bästa fall få ersättning för sitt avfall, i stället för att betala dyra kostnader för att bli av med det. Mer om det kan du läsa längre ned och hur vi hjälpte elscooter bolaget få ersättning för deras skrot som de tidigare betalade ganska mycket för att bli av med.

Att införa smartare återvinningslösningar kan även spara tid för de anställda och optimera deras arbete. Genom att se över er nuvarande avfallshantering på verksamheten kommer ni märka av mängder med förbättringsmöjligheter. Recycla finns här för kostnadsfri rådgivning under hela vägen och vi hjälper alla typer av verksamheter, stora som små.


Hur sänker man sina avfallskostnader?

Långsiktigt om man vill bli mer kostnadseffektiv behöver man se över sina avfallsvolymer. Så, inventera ert avfall! Vad för avfall slänger ni? Blandar ni allt eller sorterar ni? Slänger ni avfallet i kärl, containrar eller har ni fungerande avfallsutrustning på plats? Alla dessa punkter påverkar era kostnader. Genom att förenkla er hantering av avfallet med smarta återvinningslösningar kan ni få en mer kostnadseffektiv avfallshantering. Börja så här:

 • Inventera
  • Vad för avfall hämtas idag?
  • Hur ofta hämtas det?
  • Hur stora volymer slänger ni?
 • Behovsanalys
  • Vad för avfallshantering behöver verksamheten?
  • Har ni plats för större behållare eller maskinella hjälpmedel som komprimator och balpress?
  • Kan sorteringen av ert avfall bli bättre?
 • Projektering
  • Jämför priser och hållbara lösningar kostnadsfritt via Recycla.
  • Skapa en förfrågan med information om er avfallshantering, vad ni behöver och önskemål.
  • Få skräddarsydda offerter från godkända och kvalitetssäkrade återvinningsföretag som ligger nära er verksamhet.
  • Skapa förfrågan & få offerter
 • Avfallshantering
  • Efter att ni har jämfört lösningar, priser och omdömen via Recycla bokar ni det erbjudande ni är nöjda med.
  • Återvinningsföretaget kommer implementera den nya sophantering på plats hos er med smarta återvinningslösningar, beroende på vad ni har önskat få hjälp med.
  • Ni kommer få direktiv på sortering och riktlinjer att följa för att säkerställa att materialets kvalitet inte går till spillo.
  • Avfallet hämtas enligt schema eller avrop och ni får av återvinningsföretaget; rapportering och återkoppling om samarbetet.
 • Analysera hur det har gått
  • Se över rapporteringen från återvinningsföretaget. Hur mycket har hämtats och finns det några avvikelser att ta hänsyn till? Till exempel, glömde ni en dag att låsa upp bommen för sopbilen och fick en extrakostnad för att de fick vänta? Ta lärdom och justera utifrån det.
  • Hur tycker personalen att det har gått?
  • Kan ni optimera hanteringen ytterligare?

Sophantering på kort sikt

Om det finns en lösning på plats och man inte önskar genomföra större förändringar är det bästa alternativet att jämföra olika återvinningsföretag. En stor bidragande faktor till dyr sophantering beror på transporten. I Sverige finns det hundratals återvinningsföretag och genom att hitta ett företag som är närmare er kan ni på så sätt minska era kostnader.

Hitta en lokal sopfirma via Recycla genom att skapa en förfrågan med information om er avfallshantering och vad ni vill få offert på. Ta sedan därefter emot offerter från godkända företag för återvinning!

Skapa förfrågan & få offerter

Andra tjänster inom avfallshantering

Deras skrot blev en inkomst istället för en utgift

Vi hjälper hundratals företag hitta nya avfallspartners för att optimera deras avfallshantering. Ett av dessa företag som vi har hjälpt är elscooterbolaget Urbancorner.

De skapade en förfrågan där de önskade få hjälp med hämtning och återvinning av elskrot som blev över från reparationer av elcyklar. På Recycla blev de ihopmatchade med ett återvinningsföretag som var intresserad av att köpa skrotet. Något som Urbancorner tidigare betalat ganska mycket för att få hämtat blev nu istället en intäkt. Läs mer om Urbancorners historia från skrot till inkomst här.


Vanliga frågor och svar

Vem har ansvar för sitt avfall?

Företag som genererar olika typer av avfall, såsom förpackningar som kan sorteras på kontoret, byggavfall, farligt avfall, grovsopor med mera, har ansvaret att se till att avfallet samlas in och hanteras på rätt sätt. På Recycla kan vi underlätta genom att hjälpa er att få offerter för alla former av avfall, förutom mat- och hushållsavfall. Dessutom erbjuder vi kostnadsfri rådgivning från början till slut för att garantera ni får bäst avfallshantering möjligt.

Kan inte vårt företag bara slänga källsorteringen på återvinningsstationen?

Varför ska vi jämföra priser via Recycla?

Hur ska farligt avfall hanteras?

Vad händer med avfall som inte kan materialåtervinnas?

Hur kvalitetssäkrar Recycla företagen som är medlemmar?


Vad säger våra kunder

Sebastian, VD,

Urbancorner AB

På Recyclas sajt blev vi ihopmatchade med ett företag som var intresserade av att köpa vårt skrot. Det har underlättat enormt för oss och företaget har stenkoll på allt. Det som vi tidigare betalade ganska mycket för att bli av med är nu istället en intäkt.

Jascha, delägare och grundare ,

Mainstay fastigheter AB.

Allt föll på plats väldigt enkelt när vi snabbt och smidigt, via Recycla.se, blev satta i kontakt med rätt leverantör för våra behov. Vi har haft Recycla som stöd under hela processen vilket har varit ovärderligt.

Björn, managing partner,

Werket AB

Det var en extremt smidig process. Jag behövde bara beskriva vad vi hade för behov och sen tog det inte lång tid innan det började trilla in bra offertförslag. Från att vi ställde vår förfrågan på Recycla till dess att vi hade ett färdigt påskrivet kontrakt med ett återvinningsföretag tog det totalt endast 48 timmar! Sedan dess har vårt samarbeta med återvinningsföretag löpt på väldigt fint och vi är mycket nöjda.

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

1931

Erbjudanden senaste månaden

704

Uppdrag senaste månaden

6715

Totalt antal omdömen

Bortforsling av Grovsopor & Farligt Avfall - Samfällighet - Sundbyberg, Solna

Bra! Hämtade allt som BRF:en hade rensat från städdagen. Bl.a 30 färgburkar, en ma...

Samira Flytt AB fick omdömet

Löpande uppdrag: Blandat/ Brännbart avfall - Företag - Sundbyberg, Solna

Mycket bra bemötande och proffsigt utförande till rätt pris.

Office Recycling Sverige AB fick omdömet

Löpande helhetslösning - Kontor med 50 anställda - Stockholm

Snabb och trevlig respons

Svenska Servicestyrkan AB fick omdömet