Relining

Faucet

Nya rör inuti de gamla.

Relining blir en allt mer populär metod för avloppsrenovering tack vare hur snabbt och enkelt det går att utföra idag.

Istället för att bila upp väggar och golv för avloppsrenovering, kan man renovera röret från insidan med relining. Detta förlänger avloppens livslängden med ca 50år och är ett billigare och mer hållbart alternativ än t.ex. stambyte.

Hur går en relining till?

Man för in en filtstrumpa av epoxyplast i avloppsröret. Där fäster man sedan strumpan på insidan av avloppet med hjälp av tryckluft eller vatten så att det härdas. Detta skapar en helt ny rörkonstruktion på insidan av dina gamla rör.

Epoxyn hjälper täppa till gamla hål och sprickor samt gör röret fogfritt och mer hållbart. Det nya röret är i de flesta fall helt självbärande och har en slät och glatt yta invändigt - vilket minimerar risker för framtida avloppsstopp.

Relining är en viktig teknik för att reparera skadade avloppssystem. Det innebär att en ny liner sätts in i det skadade rörsystemet, vilket ger styrka och täthet till den skadade delen utan att det behöver tas bort och ersättas helt. Relining är en kostnadseffektiv och snabb lösning som minimerar avbrott i service och grävarbeten.

Relining är ett utmärkt alternativ för att lösa problem med rör som lider av rost, rörkollaps, försämrad anslutning, sprickor eller blockeringar. Tekniken är effektiv för att lösa problem med både vatten- och avloppssystem, och det är en framtidssäker lösning eftersom det håller systemet i god form och förhindrar framtida skador.

Processen med relining är enkel och smidig. Först rengörs det skadade röret och sedan sätts den nya linern in. Linern anpassas exakt till den skadade delen och tätas med hjälp av en specialtejp. När linern har satt sig på plats är det skadade röret reparerat och systemet är återfunktionsdugligt.

Relining är en av de mest miljövänliga och hållbara teknikerna för att reparera avloppssystem. Det minskar behovet av grävarbeten och undviks skador på marken och omgivningen. Dessutom är relining en långsiktig lösning som minskar behovet av framtida reparationer och underhåll.

Om du har problem med ditt avloppssystem är relining ett utmärkt val. Kontakta en professionell relining-tekniker idag för att få mer information och en kostnadsfri bedömning av ditt rörsystem.

Checked checkbox Gratis offerttjänst
Checked checkbox Spara pengar
Checked checkbox Minska klimatpåverkan
Sveriges största marknadsplats
för återvinning med över 350 anslutna återvinningsföretag.
Vårt genomsnittliga betyg:
4.49/5
(6715)

Kundrecensioner

Hyra av 10 m³ container för Blandat avfall

PreZero Recycling AB fick omdömet

Hyra av 10 m³ container för Blandat avfall

PreZero Recycling AB fick omdömet

Bortforsling av 3 m³ - Trångsund, Huddinge

Samira Flytt AB fick omdömet