Bli en miljöhjälte!

För dig som önskar offerter!

Vad är Recycla.se?

Recycla.se är Sveriges ledande tjänsteplattform för miljöeffektiv återvinning och avfallshantering. Oavsett omfattningen på ert behov hjälper vi er att jämföra olika alternativ för återvinning och avfallshantering. Vi säkerställer att ni får en lösning som både är bra för miljön och prismässigt korrekt!

Hur fungerar Recycla.se?

Beskriv ert behov och skicka in en förfrågan så matchar vi er med rätt återvinningsföretag. Från det att du skickar in din förfrågan är du helt anonym tills ett företag väljer att buda på ditt ärende och svara er med en offert. Du väljer sedan det företag som du upplever passar dina behov bäst.

Kostar det något att skapa en förfrågan?

Nej! Det är helt gratis för dig att använda Recycla.se.

Vad bör jag tänka på när jag skapar en förfrågan? Ju mer information du ger desto större chans till fler och bättre svar. Tänk på att vara så noggrann som möjligt: Vad gäller det? Hur mycket gäller det (volym)? Bifoga gärna bilder på det ni behöver hjälp med.

Hur snabbt kan jag få hjälp?

När du har skapat din förfrågan kommer våra experter läsa igenom den innan vi kan publicera den. Har vi några följdfrågor kommer vi att kontakta er! Efter att vi har publicerat er förfrågan får ni en bekräftelse skickad till er e-mail. Vanligtvis blir du kontaktad av intresserade företag inom några dagar från det att du har gjort din förfrågan.

Hur många svar kan jag få?

Hur många svar du får beror både på uppdragets karaktär och vart du befinner dig. För privatpersoner och verksamheter har vi en maxgräns för max 4st svar. Men du kan alltid önska mer offerter.

Måste jag anlita något av företagen som har kontaktat mig?

Nej, du förbinder dig aldrig till att välja någon av offerterna du har fått. Men tänk på att företaget har lagt tid och engagemang på din förfrågan så kontakta oss gärna om du vill att vi stänger ned din förfrågan.

Kan jag sälja via Recycla.se?

Det beror på vad det är du vill bli av med.

I vår återvinningsguide kan du läsa mer om vad skrot och metaller har för värde. Gäller din förfrågan om skrot och metall skickar vi ut den till de aktörer som specialiserar sig på att köpa skrot och metall.

Har du möbler och grovsopor som du vill få bortforslat tar alla företag en avgift för detta. Vi kan inte garantera att värdet på dina möbler har ett såpass högt andrahandsvärde att våra återvinningsföretag skulle dra av en kostnad för hämtningen.

__Om du känner dig osäker på om du skall göra en förfrågan eller inte - slå oss en signal eller släng iväg ett mejl! Du når oss på info@recycla.se eller på telefonnummer 010-500 60 20. __

För Återvinningsföretag!

Vad är Recycla.se?

Recycla.se är Sveriges ledande marknadsplats för miljöeffektiv återvinning. Vi hjälper våra besökare att hitta lösningar för deras återvinningsbehov, oavsett omfattning. Bland våra besökare återfinns tusentals företag, organisationer, bostadsrättsföreningar och privatpersoner som letar efter en bra återvinningspartner.

Kanske är det just ert företag som är lösningen på deras behov?

Söker du återvinningsuppdrag?

Jobbar du på ett återvinningsföretag? Är ni intresserade av att vara med och offerera på de affärer som förmedlas via vår tjänst? Ansök om ett medlemskap direkt. Fyll i vårt ansökningsformulär och anslut er. En av våra experter återkopplar till er snarast!

Vilka företag kan vara medlemmar?

Vår grundinställning är att vi vill ha Sveriges bästa leverantörer inom återvinningsbranschen, oavsett storlek. Exempel på företag som kan vara medlemmar:

 • Insamlingsbolag & transportföretag
 • Återvinningsföretag & materialförädlare
 • Handlare med återvunnen råvara "Traders"
 • Slutförbrukare (Kraft- Värmeverk, Smältverk, Pappersbruk etc.)
 • Återförsäljare av avfallsutrustning
 • Miljökonsulter m.fl.

Vad för krav har ni på företag som vill bli medlemmar?

De krav vi ställer på våra medlemmar är:

 • Registrerat för F-skattsedel
 • Registrerat för moms
 • Registrerat för arbetsgivaravgift
 • Kunna redovisa en kvalitetssäkrad återvinningsprocess
 • Innehar erforderliga tillstånd för att bedriva verksamheten

Hur ansluter vi vårt företag?

För att ansluta ett företag krävs det att ni fyller i vår ansökan om medlemskap. Så snart er ansökan är ifylld kommer en av våra experter att kontakta er för genomgång av våra kvalifikationskrav.

Hur förmedlas era uppdrag?

Registrerade medlemsföretag får automatisk de uppdrag som matchar deras intresseprofil. Intresseprofilen är något som skräddarsys av våra experter tillsammans med återvinningsföretagen. I intresseprofilen behöver vi veta vilka orter och material ni är intresserade av.

Kan vi ta del av affärer som vi inte är registrerade för?

Recycla.se listar vissa uppdragsförfrågningar publikt. Som medlem kan ni skriva in er e-postadress och ta del av förfrågningar som ligger ute på hemsidan, det gäller även förfrågningar som ni inte tidigare har registrerat er för.

Hur många uppdrag kan jag ta?

Så många som ni klarar av!

Vårt mål är 100% nöjda medlemmar!

Vi på Recycla.se gör en manuell genomgång av varje uppdragsförfrågan för att kunna specificera omfattning, varaktighet m.m. i så stor utsträckning som möjligt. Skulle ni av någon anledning vara missnöjda med en förfrågan, kontakta oss så hjälper vi er!

Har du andra frågor om recycla.se?

Kontakta gärna oss på info@recycla.se eller chatta med oss, så hjälper vid dig.

//Recycla.se