Återvinning av kartonger?

Återvinning papp & kartong - Skicka förfrågan & Jämför 1-4 offerter för hämtning & återvinning av kartonger. Hitta rätt pris i Stockholm, Göteborg, Malmö & övriga Sverige.

Hämtning och återvinning av papp & kartong

Nyligen utförda uppdrag:

Bortforsling av möbler och grovsopor - Lägenhet i Partille Västra Götaland
Tillfällig hämtning av wellpapp - Lager i Skarpnäck Stockholm
Bortforsling av kartonger och grovsopor - Butik i Gamla stan i Stockholm Stockholm
Hämtning/återvinning av 23pallar med well - Lager i Sjöbo Skåne
Bortforsling av kartonger och pant - Lägenhet i Karlstad Värmland

Hushållsavfall/Hushållssopor? – Kontakta din kommun för hjälp.

Med hushållsavfall avses vanligen soppåsen under vasken i vår bostad. Men hushållsavfall uppkommer även från verksamheter. Hushållsavfall är alltså avfall som liknar de sopor som kommer från privat hushåll, till exempel köksavfall från verksamheter, avfall från personalutrymmen, skolor, hotell, sjukhus och vårdinrättningar, storkök, handel, hantverk och hobbyverksamhet samt latrin, slam och fettavfall. Det kan verka förvirrande men kontakta gärna din kommun eller oss om du känner dig osäker.

Naturvårdsverkets vägledning för dig som vill fördjupa dig i ämnet:

 

Återvinning Papp & Kartong

Kartong kallas också för papp. Kartong är egentligen ett kraftigt papper. För att det skall kallas kartong skall kartongen ha en ytvikt på mer än 170 mg per kvm. Papp är också ett kraftigt papper men skall ha en ytvikt på mer än 400 mg per kvm. Återvinning av kartong och papp är inga problem då det ofta är tillverkade av samma material som vanligt papper. Industrin för återvinning av papper är väl utvecklad i Sverige.

Har man tillräckligt med kartong finns det stora möjligheter att återvinning av kartong blir en plusaffär.

Fakta: Kartongåtervinning

  • Pappersfibern i kartong klarar av att återvinnas ungefär fem gånger. Den femte gången är fibern ganska utsliten, men duger bra till t.ex. tillverkning av äggkartonger
  • Producerar man stööre mängder kartong i form av emballage eller liknande kan det vara ekonomiskt effektivt att skaffa sig en balpress eller en komprimator.