FAQ - Vanliga frågor

Här hitta du svar på de vanligaste frågorna kring vär tjänst. Har du fler frågor och funderingar kontakta gärna oss direkt via telefon eller mail

Återvinnare

På Recycla.se kallar vi alla företag, verksamheter, orgnaisationer, privatpersoner som söker hjälp med återvinning & avfallsrelaterade tjänster för återvinnare, för det är det just det ni är, eller i varje fall är på väg att bli!

Vad är Recycla.se?

Recycla.se är Sveriges marknadsplats för allt inom återvinning & avfallsrelaterade tjänster & produkter. Som återvinnare på Recycla.se kan du gratis, enkelt & miljösmart begära in offerter på bara någon minut för de tjänster som du efterfrågar. Sedan väljer du helt enkelt det företag som du upplever passar bäst.

Hur skickar jag en förfrågan?

Att skicka en förfrågan är helt gratis och att skicka en förfrågan på Recycla.se innebär att ni kan jämför erbjudanden mellan aktörer i återvinningsbranschen som är verksamma i er region på några få minuter. Något som annars skulle ta ganska lång tid även om du visste vilka aktörer du skulle kontakta.

Så fort du har fyllt i en förfrågan och skickat in den till oss, tar våra experter vid. De granskar och matchar just din förfrågan med lämpliga återvinningsföretag. Det är bra om du försöker vara så tydlig som möjligt i beskrivningen av din förfrågan. Det är då lättare för återvinningsföretagen att bedöma uppdragets omfattning och därmed återkoppla med ett bra erbjudande. Skulle vi upptäcka att det saknas relevant information så kontaktar vi dig helt enkelt och ställer några kompletterande frågor innan vi skickar vidare förfrågan. Slutligen blir du helt enkelt kontaktad av återvinningsföretag som vill hjälpa dig hitta bästa möjliga återvinningslösning!

Hur lång tid tar det innan vi får svar på en förfrågan?

Oftast får du svar inom några minuter. Det kan dock variera beroende på geografi och uppdragets karaktär men i regel alltid inom 24h. Då vår kundtjänst går igenom alla förfrågnignar återkopplar vi alltid om något är oklart eller om någon information saknas. Allt för att vi skall kunna hjälpa dig hitta bästa lösning!

Hur många svar brukar man få?

Förfrågningar som kommer in till oss kan normalt besvaras av upp till 5 företag. Förfrågningar av mindre karaktär och tillfälliga uppdrag kan besvaras av upp till 3 företag. Du kommer alltså inte att bli nedringd av aktörer utan bara ett lämpligt antal så att du kan fatta ett rationellt beslut om hur du vill göra.

Har du andra frågor om recycla.se?

Kontakta gärna oss på info(a)recycla.se eller ring oss på:
031-761 77 00 eller 08-559 26 004 så hjälper vid dig.

//Recycla.se

 

 

För Återvinningsföretag

Vi har samlat över 500 godkända Återvinningsföretag över hela Sverige! Så vem du än är och vad du än behöver ha hjälp med inom skrot, avfall & återvinning så hjälper vi dig att hitta rätt. Snabbt, enkelt & gratis!

Vad är Recycla.se?

Recycla.se är Sveriges handelsplats för allt inom återvinning av skrot, metaller & andra avfallsrelaterade tjänster och produkter. Vi hjälper dig helt enkelt att hitta den bästa lösning efter just dina/era krav. Både vad gäller pris & miljö.

Söker du Återvinningsföretag?

Skapa en prisförfrågan & beskriv ditt behov så hjälper vi dig att hitta alla kvalitetssäkrade alternativ som finns tillgängliga på marknaden just nu oavsett om du behöver hjälp till er verksamhet eller till ert hushåll. Har du svårt att definiera dina behov? Inga problem. Vår kundtjänst är väl insatta och kommer att ringa upp dig om vi inte riktigt förstår vad du behöver hjälp med. Du är dessutom alltid välkommen att kontakta oss för gratis rådgivning dessutom!

Söker du Återvinningsuppdrag?

Jobbar du på ett Återvinningsföretag? Om det Återvinningsföretag som du företräder är intresserade av att de tusentals affärerna som förmedlas över vår tjänst. Ansök om ett medlemskap direkt. Det är gratis att vara medlem. Men det är inte alla som blir godkända!

Vilka Företag kan vara medlemmar?

På Recycla.se är alla företag som jobbar inom återvinningsindustrin välkomna att ansöka om gratis medlemskap. Vårat grundläggande inställning är att vi bara vill ha Sveriges bästa leverantörer, oavsett storlek. Exempel på företag som kan vara medlemmar:

 • Insamlingsbolag & Transportföretag
 • Återvinningsföretag & Materialförädlare
 • Handlare med återvunnen råvara "Traders"
 • Slutförbrukare (Kraft- Värmeverk, Smältverk, Pappersbruk etc.)
 • Återförsäljare av avfallsutrustning
 • Miljökonsulter

De minimikrav vi ställer på våra medlemmar är:

 • Registrerat för F-skattsedel
 • Registrerat för moms
 • Registrerat för arbetsgivaravgift
 • Kunna uppvisa ett dokumenterat miljö & kvalitetsledningssystem
 • Kunna redovisa en kvalitetssäkrad återvinningsprocess.

Hur ansluter vi vårt företag?

För att ansluta ett företag krävs det att ni fyller i vår ansökan om medlemskap.

Kan vi ta del av affärer som vi inte är registrerade för?

Recycla.se listar alla förfrågningar där du som medlem kan skriva in din registrerade E-post adress oavsett om det gäller en förfrågan som ni inte har registrerat er för. Om ni utvecklar ert tjänsteutbud eller geografisk omfattning är det bara att kontakta oss så lägger vi till de områden som ni önskar utvidga er profil för.

Vårt mål är 100% Nöjda kunder!

Vi på Recycla bedömer varje förfrågan genom att ta reda på omfattning, mängd, varaktighet m.m. i så stor utsträckning vi har möjlighet till. Vi delger även er den information som vi har baserat vår bedömning på. Skulle ni av någon anledning vara missnöjd med en förfrågan, eller att ni av annan anledning inte kommer överens med frågeställaren, skall ni heller inte betala. Kontakta oss så kommer vi att hjälpa dig.

 

Har du andra frågor om recycla.se?

Kontakta gärna oss på info(a)recycla.se eller ring oss på:
031-761 77 00 eller 08-559 26 004 så hjälper vid dig.

//Recycla.se