FAQ - Vanliga frågor

Här hitta du svar på de vanligaste frågorna kring vär tjänst. Har du fler frågor och funderingar kontakta gärna oss direkt via telefon eller mail

Bli en återvinnare

På Recycla.se kallar vi alla företag, organisationer och privatpersoner som söker hjälp med återvinning och avfallsrelaterade tjänster för återvinnare. För det är det just det ni är, eller i varje fall på väg att bli!

Vad är Recycla.se?

Recycla.se är Sveriges ledande tjänsteplattform för miljömässigt effektiv återvinning och avfallshantering. Oavsett storlek och omfattning på ert behov så hjälper vi er att jämföra olika alternativ för återvinning och avfallshantering. Vi säkerställer att ni får en lösning som både är bra för miljön och prismässigt korrekt. Beskriv bara ert behov och skicka in en förfrågan så hjälper vi er att hitta rätt. Som återvinnare på Recycla.se kan du gratis, enkelt och miljösmart begära in offerter på bara någon minut för de tjänster som du efterfrågar. Sedan väljer du helt enkelt det företag som du upplever passar dina behov bäst.

Hur skickar jag en förfrågan?

Att skicka en förfrågan är helt gratis och väldigt enkelt att göra. Vi matchar din förfrågan mot våra kontrollerade återvinningsföretag i din region, dessa får sedan chansen att vara med och bjuda på ditt uppdrag.

Så fort du har fyllt i en förfrågan och skickat in den till oss, börjar våra experter jobba. De granskar och matchar din förfrågan mot lämpliga återvinningsföretag i din region. Det är bra om du försöker vara så tydlig som möjligt i beskrivningen av din förfrågan. Då är det lättare för återvinningsföretagen att bedöma uppdragets omfattning och därmed kunna återkoppla med ett bra erbjudande. Skulle vi upptäcka att det saknas relevant information så kontaktar vi dig helt enkelt och ställer några kompletterande frågor innan vi skickar vidare förfrågan. Slutligen får du upp till fyra kostnadsfria offerter från våra kontrollerade återvinningsföretag som vill hjälpa dig hitta bästa möjliga återvinningslösning. På så sätt vet du att du får en miljömässigt bra lösning till rätt pris.

Hur lång tid tar det innan vi får svar på en förfrågan?

Ofta får du svar inom en timme. Svarstiden kan dock variera beroende på geografi och uppdragets karaktär, men i regel är den absoluta majoriteten av våra uppdragsförfrågningar hanterade inom ett dygn. Då vår kundtjänst går igenom alla förfrågningar återkopplar vi alltid om något är oklart eller om någon information saknas. Allt för att vi skall kunna hjälpa dig hitta bästa lösning!

Hur många svar brukar man få?

Uppdragsförfrågningar som kommer in till oss kan normalt besvaras av upp till fyra företag. Hur många svar du får beror både på uppdragets karaktär och var i Sverige du befinner dig, men vår storlek är en garant för att du får en rättvis prisbild. Du riskerar alltså inte att bli nedringd av mängder av företag, utan blir bara kontaktad av ett lämpligt antal aktörer. Sen är det helt och hållet upp till dig vem du beslutar dig för att välja.

Har du andra frågor om recycla.se?

Kontakta gärna oss på info(a)recycla.se eller ring oss på:
Nationellt: 010-500 60 20
Stockholm: 08-559 26 004
Göteborg: 031-761 77 00

//Recycla.se

 

 

För Återvinningsföretag

Vi är Sveriges största oberoende förmedlare av återvinningsuppdrag från företag, organisationer och privathushåll. Vi hjälper våra besökare att hitta rätt partner för deras återvinnings- och avfallshanteringsbehov. Det vill säga, vi förmedlar kunder till er i branschen. 

Vad är Recycla.se?

Recycla.se är Sveriges ledande tjänsteplattform för miljömässigt effektiv återvinning och avfallshantering. Vi hjälper våra besökare att hitta lösningar för deras återvinningsbehov, oavsett storlek och omfattning. Bland våra besökare återfinns tusentals företag, organisationer, bostadsrättsföreningar och privatpersoner som letar efter en bra återvinningspartner. Kanske är det just ert företag som är lösningen på deras behov?

Söker du återvinningsuppdrag?

Jobbar du på ett återvinningsföretag? Är det företag du företräder intresserade av att vara med och offerera på de tusentals affärer som förmedlas över vår tjänst? Ansök om ett medlemskap direkt. Det är helt gratis att vara medlem, ni betalar bara för de offertförfrågningar som ni själva valt. Fyll i vårt ansökningsformulär och anslut er till de fler än 800 återvinningsföretag som redan är medlemmar. Vi återkommer snarast för att se om ni uppfyller våra krav som ett godkänt medlemsföretag på Recycla.se. 

Vilka företag kan vara medlemmar?

På Recycla.se är alla företag som jobbar inom återvinningsindustrin välkomna att ansöka om gratis medlemskap. Vår grund inställning är att vi bara vill ha Sveriges bästa leverantörer, oavsett storlek. Exempel på företag som kan vara medlemmar:

 • Insamlingsbolag & transportföretag
 • Återvinningsföretag & materialförädlare
 • Handlare med återvunnen råvara "Traders"
 • Slutförbrukare (Kraft- Värmeverk, Smältverk, Pappersbruk etc.)
 • Återförsäljare av avfallsutrustning
 • Miljökonsulter m.fl.

De minimikrav vi ställer på våra medlemmar är:

 • Registrerat för F-skattsedel
 • Registrerat för moms
 • Registrerat för arbetsgivaravgift
 • Kunna uppvisa ett dokumenterat miljö & kvalitetsledningssystem
 • Kunna redovisa en kvalitetssäkrad återvinningsprocess.

Hur ansluter vi vårt företag?

Det är enkelt och går snabbt. För att ansluta ett företag krävs det att ni fyller i vår ansökan om kostnadsfritt medlemskap. Så snart ansökan är ifylld kontaktar vi er för genomgång av våra kvalifikationskrav.

Recycla.se listar alla förfrågningar där du som medlem kan skriva in din registrerade E-postadress oavsett om det gäller en förfrågan som ni inte har registrerat er för. Om ni utvecklar ert tjänsteutbud eller geografisk omfattning är det bara att kontakta oss så lägger vi till de områden som ni önskar utvidga er profil för.

Kan vi ta del av affärer som vi inte är registrerade för?

Registrerade medlemsföretag får automatiskt de uppdrag som matchar er registrerade intresseprofil. Recycla.se listar även alla uppdragsförfrågningar publikt. Du som medlem kan då skriva in din registrerade E-postadress och ta del av förfrågan, det gäller även förfrågningar som ni inte tidigare har registrerat er för. Om ni utvecklar ert tjänsteutbud eller ökar er geografiska omfattning är det bara att kontakta oss så lägger vi till de områden som ni önskar utvidga er profil för.

Vårt mål är 100% nöjda kunder!

Vi på Recycla gör en manuell genomgång av varje uppdragsförfrågan för att kunna specificera omfattning, mängd, varaktighet m.m. i så stor utsträckning vi har möjlighet till. Vi delger även er den information som vi har baserat vår bedömning på. Skulle ni av någon anledning vara missnöjd med en förfrågan, eller att ni av annan anledning inte kommer överens med frågeställaren efter avslutad offertprocess, behöver ni heller inte betala för denna kontakt. Kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Har du andra frågor om recycla.se?

Kontakta gärna oss på info(a)recycla.se eller ring oss på:
031-761 77 00 eller 08-559 26 004 så hjälper vid dig.

//Recycla.se