Skrotning/återvinning av ädelmetaller

skrotsilver

Ädelmetaller kännetecknas av att de även vid höga temperaturer inte förenar sig med syre. Detta innebär att de varken rostar eller rostar. Ädelmetaller med dessa egenskaper är bla guld, platina, silver, palladium och rodium.

Guld är allmänt en väldigt formbar ädelmetall. Ett enda gram av guld kan dras ut såpass mycket att det blir ca 2 kilometer långt. Just pga hur mjukt denna ädelmetall är så måste materialet blandas med andra material för att de skall gå att framställa tex smycken.

Silver är också en ädelmetall som är väldigt mjuk och behöver likt guld blandas med annan metall för att kunna arbetas. Silver reagerar med svavel i luft därav behöver tex silverbestick putsas för att inte bli missfärgade med tiden.

Platina är den hårdaste och renaste av ädelmetallerna. Dess smältpunkt är otroliga 1773 celsius! Platina har en väldigt hög densitet och platina är väldigt slitstarkt på grund av detta. Dessa variabler innebär att platina lämpar sig väl för smycken, de håller utan att slitas ut under många år.

Vi hjälper dig att hitta aktörer som kan hitta en lösning som passar just er.

Checked checkbox Gratis offerttjänst
Checked checkbox Spara pengar
Checked checkbox Minska klimatpåverkan
Sveriges största marknadsplats
för återvinning med över 350 anslutna återvinningsföretag.
Vårt genomsnittliga betyg:
4.49/5
(6692)

Kundrecensioner

Löpande guldåtervinning (800g - 1kg/månadsvis) - Verksamhet i Helsingborg

Allting flyter på utan något anmärkning. Snabb service och professionellt.

Metalor Technologies AB fick omdömet