Skrotning/återvinning av ädelmetaller

skrotsilver

Ädelmetaller kännetecknas av att de även vid höga temperaturer inte förenar sig med syre. Detta innebär att de varken rostar eller rostar. Ädelmetaller med dessa egenskaper är bla guld, platina, silver, palladium och rodium.

Guld är allmänt en väldigt formbar ädelmetall. Ett enda gram av guld kan dras ut såpass mycket att det blir ca 2 kilometer långt. Just pga hur mjukt denna ädelmetall är så måste materialet blandas med andra material för att de skall gå att framställa tex smycken.

Silver är också en ädelmetall som är väldigt mjuk och behöver likt guld blandas med annan metall för att kunna arbetas. Silver reagerar med svavel i luft därav behöver tex silverbestick putsas för att inte bli missfärgade med tiden.

Platina är den hårdaste och renaste av ädelmetallerna. Dess smältpunkt är otroliga 1773 celsius! Platina har en väldigt hög densitet och platina är väldigt slitstarkt på grund av detta. Dessa variabler innebär att platina lämpar sig väl för smycken, de håller utan att slitas ut under många år.

Vi hjälper dig att hitta aktörer som kan hitta en lösning som passar just er.

Sveriges största marknadsplats

Checked checkbox Gratis offerttjänst
Checked checkbox Spara pengar
Checked checkbox Minska klimatpåverkan

Varför jämföra priser och leverantörer via Recycla?

Recycla gör det enkelt att välja rätt lösning för ditt företag, utan att kompromissa med tid, ekonomi eller miljöhänsyn. Genom att använda vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan du jämföra priser och leverantörer för att hitta en optimal lösning utifrån dina behov.

5 anledningar att jämföra via Recycla jämförelsepriser på återvinning inom 5 sekunder

Recycla checkmark 1-4 offerter att välja mellan för att säkerställa

Recycla checkmark Bästa pris och kvalitet

Recycla checkmark 10 000 nöjda kunder

Recycla checkmark Gratis offerttjänst

Recycla checkmark Gratis rådgivning

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

2 388

Erbjudanden senaste månaden

849

Uppdrag senaste månaden

7 205

Totalt antal omdömen