Plaståtervinning för företag

plastatervinning

Att återvinna plast

Det finns många plastsorter som lämpar sig för återvinning av plast. Oavsett vilken plast ert företag vill återvinna finns det några grundregler som avslöjar ifall ert plast har något värde som råvara. Det första och viktigaste: Det krävs mycket stora mängder för att något positivt skrotvärde skall komma att bli aktuellt. (Vi talar om flera ton och gärna löpande, vanligen produktionsspill från tillverkande industri). Men det lönar sig alltid att jämföra vilka möjligheter som finns på marknaden och det hjälper vi er med, helt kostnadsfritt!

Några tumregler för att få ersättning för plastskrot:

  • Homogenitet - Plasten skall vara enhetlig. Du har till exempel större chanser till en bra ersättning vid plaståtervinning om du separerar efter deras namn (PE, PP PVC etc.). Dessutom skall de vara så fria som möjligt från föroreningar (färger, smuts, flamskyddsmedel etc.)
  • Kvalitet - Vilken typ av plastsort som du söker återvinning för. (Det finns många olika varianter där Polyeten - PE är kanske den vanligaste).
  • Kvantitet - Den viktigaste tumregeln för all typ av plaståtervinning och återvinning i allmänhet. Har du stora mängder finns det så gott som alltid något återvinningsföretag som ser en affärsmöjlighet. Producerar man större mängder av plast kan det vara lämpligt att skaffa någon form av avfallsutrustning såsom en balpress eller en komprimator

Läs mer om Plaståtervinning på Wikipedia.

Plaståtervinning - Från Hushåll

Som hushåll har man ofta olika produkter i plast som man av någon outgrundlig anledning behöver slänga med jämna mellanrum. Gäller det plastförpackningar så är tipset att hitta närmaste Återvinningsstation. Gäller det plastprodukter som pulkor, kökstillbehör etc. så är det Återvinningscentralen som gäller.

Sveriges största marknadsplats

Checked checkbox Gratis offerttjänst
Checked checkbox Spara pengar
Checked checkbox Minska klimatpåverkan

Varför jämföra priser och leverantörer via Recycla?

Recycla gör det enkelt att välja rätt lösning för ditt företag, utan att kompromissa med tid, ekonomi eller miljöhänsyn. Genom att använda vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan du jämföra priser och leverantörer för att hitta en optimal lösning utifrån dina behov.

5 anledningar att jämföra via Recycla jämförelsepriser på återvinning inom 5 sekunder

Recycla checkmark 1-4 offerter att välja mellan för att säkerställa

Recycla checkmark Bästa pris och kvalitet

Recycla checkmark 10 000 nöjda kunder

Recycla checkmark Gratis offerttjänst

Recycla checkmark Gratis rådgivning

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

3 723

Erbjudanden senaste månaden

1 090

Uppdrag senaste månaden

7 131

Totalt antal omdömen