Arkivrensning

arkivrensning - rensning, gallring och destruktion av arkiv

Arkivrensning är en process för att organisera företagsdokumentation. Genom noggrann arkivrensning kan företag få hjälp med att frigöra utrymme för viktigare handlingar samtidigt som man kan känna sig trygg med att den gamla informationen destrueras och inte hamnar i fel händer.

Arkivrensning innebär att man noggrant granskar och kategoriserar befintliga dokument för att identifiera vad som ska behållas eller destrueras. Detta bidrar inte bara till att minska förvirring och ineffektivitet för företaget, utan också till att följa lagstadgade krav och riktlinjer för dokumentförvaring och sekretess.

I samband med att GDPR trädde i kraft 2018 har det blivit allt viktigare för verksamheter att ha koll på sina arkiv. Skulle en användare till företaget önska få sin information raderad måste företaget veta om hur man eliminerar all information om användaren. Du kan läsa mer om GDPR här på vår sida om säkerhetsdestruktion.

Varför Recycla för att rensa, flytta eller avveckla arkivet?

Recycla hjälper dig kostnadsfritt få priser från lokala återvinningsföretag att jämföra mellan. Vi erbjuder dig en snabb och enkelt tjänst som tar fram skräddarsydda offerter efter ditt projekt, oavsett om det gäller arkivrensning eller löpande säkerhetsdestruktion.

Recycla kostar ingeting och du förbinder dig inte till något genom att skicka in en förfrågan. Du väljer själv vilket av företagen du vill boka som du har blivit matchat med via Recycla för er arkivrensning. Har ni tunga lådor med sekretesspapper som ska destrueras eller tömning av hela arkiv - då är Recycla perfekt ditt uppdrag!

Varför behöver man arkivrensa?

Att prioritera arkivrensning som en regelbunden del av företagets verksamhet kan också leda till ökad produktivitet och förbättrad informationshantering. Genom att investera tid och resurser i arkivrensning kan företag undvika att bli överväldigade av onödig information och istället fokusera på att behålla det som verkligen är viktigt. Så se till att inkludera arkivrensning som en del av din verksamhets rutiner för att upprätthålla en välorganiserad dokumenthantering.

Vad kostar arkivrensning?

Det beror på hur stort arkivet är som ska rensas, hur omfattande uppdraget är, och var ni befinner er geografiskt. En riktlinje är att priset för destruktion av en sekretesskartong (som rymmer ca 15-20 pärmar) börjar från 600 kr exklusive moms.

Arkivrensning är vanligtvis en engångsföreteelse, och återvinningsföretag som utför dessa tjänster brukar ge en offert som inkluderar: transportkostnad, tid på plats och pris/kilo för det material som ska destrueras och återvinnas.

Om ert företag önskar utföra arkivrensningen själva men vill säkerställa att det material ni slänger blir korrekt destruerat, kan ni istället hyra ett sekretesskärl som ni fyller på egen hand och sedan boka hämtning av när ni är redo. Detta kan ofta minska kostnaden för uppdraget.

Vill du veta mer? Läs mer om säkerhetsdestruktion här.

Vi hjälper dig med

Recycla checkmark
Tömning av arkiv
Recycla checkmark
Bortforsling av arkiv
Recycla checkmark
Packning och gallring
Recycla checkmark
Destruktion av sekretessmaterial

Sveriges största marknadsplats

Checked checkbox Gratis offerttjänst
Checked checkbox Spara pengar
Checked checkbox Minska klimatpåverkan

Varför jämföra priser och leverantörer via Recycla?

Recycla gör det enkelt att välja rätt lösning för ditt företag, utan att kompromissa med tid, ekonomi eller miljöhänsyn. Genom att använda vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan du jämföra priser och leverantörer för att hitta en optimal lösning utifrån dina behov.

5 anledningar att jämföra via Recycla jämförelsepriser på återvinning inom 5 sekunder

Recycla checkmark 1-4 offerter att välja mellan för att säkerställa

Recycla checkmark Bästa pris och kvalitet

Recycla checkmark 10 000 nöjda kunder

Recycla checkmark Gratis offerttjänst

Recycla checkmark Gratis rådgivning

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

2 733

Erbjudanden senaste månaden

931

Uppdrag senaste månaden

7 204

Totalt antal omdömen