Återvinning av läkemedel/mediciner

Lakemedel

Återvinning av läkemedel. Läkemedel som passerat bästföredatum eller läkemedel som på annat sätt inte bör hamna i orätta händer bör förstöras. Det finns många återvinningsföretag som erbjuder destruktionstjänst av läkemedel oavsett om det handlar om återvinning av läkemedel från Sjukhus, Vård & Omsorg, Laboratorie eller tillverkare av läkemedel. Se till att få en säker och kostnadseffektiv återvinning av läkemedel nu!

Är du en privatperson kan du ofta lämna gamla läkemedel på närmaste apotek.

Anteckningsskyldighet av farligt avfall för verksamhet

Den 1 augusti 2020 trädde en ny lag i kraft om att alla verksamheter är nu anteckningskyldiga gällande farligt avfall. Detta innebär att från och med den 1 november skall alla verksamheter som:

  • Producerar farligt avfall
  • Transporterar farligt avfall
  • Tar emot och hanterar farligt avfall
  • Behandlar farligt avfall
  • Mäklar eller handlar med farligt avfall

... Rapportera in antecknade uppgifter om det farliga avfallet till det nya digitala avfallsregistret hos Naturvårdsverket. Anledningen till att den nya lagen har tagits fram är för att Sverige behöver ha bättre uppsikt över sitt farliga avfall och Sverige behöver uppfylla nya krav i EU:s lagstiftning på avfallsområdet, som bl.a. innebär att alla uppgifter ska finnas tillgängligt i ett nationellt elektroniskt register.

Låter det krångligt?

Du kan vara lugn, vi på Recycla hjälper er att få pris- och hanteringsförslag ifrån godkända och kvalitetssäkrade återvinningsföretag som får hantera farligt avfall. Gör en förfrågan via vårt formulär och fått kontakt med dessa återvinningsföretag så kommer deras säkerhetsrådgivare senare att hjälpa er. Ni kommer att känna er trygga och säkra med att aktuella lagar och krav uppfylls samt bli vägleda med hur ni ska rapportera in ert farliga avfall. Är du nyfiken på att läsa mer om den nya lagen kan du kika på Naturvårdsverkets hemsida.

Checked checkbox Gratis offerttjänst
Checked checkbox Spara pengar
Checked checkbox Minska klimatpåverkan
Sveriges största marknadsplats
för återvinning med över 1000 anslutna återvinningsföretag.
Vårt genomsnittliga betyg:
4.48/5
(6111)

Kundrecensioner

Farligt Avfall - Industri/Lager - Fagersta

Nemax Miljöhantering AB fick omdömet

Löpande uppdrag: Stickande & Skärande - Handel & Butik - Eskilstuna

Nemax Miljöhantering AB fick omdömet

Oljor & Spilloljor - Verkstad/ Installation - Stockholm

superbra service, kom & hämtade när dem skulle Smidigt

Nemax Miljöhantering AB fick omdömet