Asbestsanering - Jämför priser & offerter

asbest renovering

Fram till 1980-talet användes asbesthaltigt material i väldigt stor utsträckning. Det förekom i t.ex. isolering, fix, fog och svartlim. Det man inte visste förr var hur skadligt asbest är och kan orsaka permanenta skador på lungorna. Många av dessa byggnader som byggdes under den här perioden är i behov av sanering för att undvika risken för allvarliga sjukdomar.

Hur vet jag om det finns asbest?

Eftersom asbest var ett så populärt material att använda sig av under 50- och 60-talet, kan man oftast hitta asbest i byggnader som inte har renoverats efter 1980. Är du osäker på om man har med asbest att göra kan man beställa provtagning. Då tar saneringsfirman loss en bit av det misstänkta materialet och skickar det vidare till analys.

Hur sanerar man asbest?

Provtagning på materialet ska ha gjorts på förhand och det ska finnas en inventering över alla hälsofarliga material i byggnaden. Man behöver klarlägga exakt vart i byggnaden det finns asbesthaltigt material.

Om man planerar att riva hela eller delar av byggnaden ska man riva det asbesthaltiga materialet först innan annan rivning påbörjas.

Vid saneringen krävs det mycket förarbete med att bygga sluss, sätta upp dammfällor för ventilationer och plasta in ytor. Samt behöver området vara avspärrat med uppsatta varningsskyltar. Efter saneringen har utförts behöver rummet sedan ventileras och städas. En sanering kan ta längre tid än vad man tror då företagen behöver följa lagar och stadgar noggrant.

Sveriges största marknadsplats

Checked checkbox Gratis offerttjänst
Checked checkbox Spara pengar
Checked checkbox Minska klimatpåverkan

Varför jämföra priser och leverantörer via Recycla?

Recycla gör det enkelt att välja rätt lösning för ditt företag, utan att kompromissa med tid, ekonomi eller miljöhänsyn. Genom att använda vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan du jämföra priser och leverantörer för att hitta en optimal lösning utifrån dina behov.

5 anledningar att jämföra via Recycla jämförelsepriser på återvinning inom 5 sekunder

Recycla checkmark 1-4 offerter att välja mellan för att säkerställa

Recycla checkmark Bästa pris och kvalitet

Recycla checkmark 10 000 nöjda kunder

Recycla checkmark Gratis offerttjänst

Recycla checkmark Gratis rådgivning

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

3 673

Erbjudanden senaste månaden

1 078

Uppdrag senaste månaden

7 131

Totalt antal omdömen