Circular Monday

Madicken | 2021-11-22

Den konsumtionshetsiga dagen Black Friday närmar sig!

Snart kommer mejlinkorgen att välla över med reklam. Marknadsföringen menar på att detta är dagen du kommer kunna spara mest pengar på - men egentligen blir det dagen vi spenderar som mest!

Det vill Circular Monday ändra! En dag för att uppmärksamma återbruk, att låna och reparera - cirkulär ekonomi - för klimatet. För vi alla kan göra något och tänka en extra gång!

7 snabba tips att ta till under Black week
1. Ta det lugnt - Brådskan i erbjudandet är påhittat! Att något är tidsbegränsat påverkar våra hjärnor starkt och det är ett av dem vanligaste knepen i marknadsföring.
2. Detoxa - Avprenumerera från nyhetsbrev eller stäng av notiserna på mejlinkorgen.
3. Tänk rationellt - Hade du köpt den där prylen om den inte var på rea?
4. Laga - Om du själv inte har färdigheterna för att sy, finns det många tjänster som kan hjälpa dig. Varför inte kolla in Repamera tjänst där du kan posta in dina trasiga kläder och få dem lagade?
5. Låna - Ska du på skidsemester och har ingen skidutrustning? Eller kanske ska få upp nya TV'en men har ingen slagborr? Kolla med dina polare eller varför inte någon av dessa coola tjänster: Houdini Rental , Outdoor Buddies, Sporthyra, Hygglo, Beleco, Parently
6. Återanvänd - Trender kommer och går snabbare än någonsin. Använd och slit ut dina prylar med god hälsa istället för att köpa nytt.
7. Sista alternativ - Shoppa secondhand. Second hand är alltid billigast. Priserna på rea kan alltid locka, men inget är billigare eller bättre för miljön än andrahandsmarknaden.

Om du vill få fler tips på återbruk, secondhandbutiker eller andra häftiga organisationer har Circular Monday en superbra hemsida du kan hitta här: Circularmonday.com

(Psst... Här finns även Recycla med.)


Circular monday

Circularmonday: en internationell rörelse som startades i Sverige 2017 av Henning Gillberg.