En europeisk glasrevolution

Madicken | 2021-10-15

Den europeiska hotell - och restaurangnäringen (representerad av HOTREC) går med i återvinningsintiativet ”Close the Glass Loop” som lanserades juni 2020.

Idag är det 76% av glasförpackningar som produceras i EU som samlas in. Detta vill plattformen Close the Glass Loop ändra och höja insamlingsgraden till 90% till år 2030.

Nu går även den europeiska hotell- och restaurangnäringen (representerad av HOTREC) med i återvinningsintiativet.

"Vi är mycket glada över att gå med i Close the Glass Loop - plattformen. HOTREC stöder fullt ut främjandet av hållbar, ansvarsfull och högkvalitativ turism. I synnerhet uppmuntrar vi våra medlemmar att använda resurser och hantera sin avfallshantering på bästa möjliga sätt…” säger Marie Audren, Director General för HOTREC. ”Genom att arbeta tillsammans med Close the Glass Loop för en ökad samling och återvinning av glasförpackningar hjälper vi till att driva hållbarhet genom hela vår värdekedja."

Close the Glass Loop har som avsikt att förena värdekedjan av glasförpackningar under ett europeiskt program med flera intressenter som stöds av 11 handlingsplaner på nationell nivå. HOTREC's medlemmar kommer att samarbeta med de nationella glasvärdekedjorna i hela Europa för att dela med sig av bästa möjliga praxis för insamling och återvinning av glas för att öka mängden material som hämtas till återvinning.

”Hotell, restauranger, barer och kaféer är en viktig konsumtionspunkt för produkter förpackade i glas och är ett stort fokus för Close the Glass Loop. Vi är glada över att arbeta tillsammans för att öka flaska-till-flaska-återvinning.” Säger Adeline Farrelly, FEVE Secretary General, på uppdrag av Close the Glass Loop-partner.

Om HOTREC

HOTREC är en paraplyorganisation för hotell, restauranger, barer, kaféer och liknande anläggningar i Europa. HOTREC bevakar näringsbranschens intressen gentemot EU:s institutioner och fungerar som ett språkrör i frågor som rör den politiska utvecklingen som påverkar branschen. I Sverige är Visita den nationella medlemmen i HOTREC.


Att näringsbranschen önskar bli bättre på sin avfallshantering och källsortera mer är inget nytt för oss på Recycla som har märkt av en ökad mängd förfrågningar från just dessa verksamheter.

Med större påtryckningar från kunder och organisationer börjar de flesta nu kolla över sin avfallshantering.

Önskar er restaurangverksamhet få hjälp och kostnadsfri rådgivning hjälper vi er på Recycla mer än gärna. Skapa en förfrågan med er verksamhets avfallsbehov och så kommer vi på Recycla ta fram 1-4 st offerter från godkända återvinningsföretag för att jämföra mellan.

Hitta bästa pris & lösning nu!

Företag Privatperson