Norsk Gjenvinning-koncernen köper Mirec Recycling Solutions AB

Madicken | 2021-10-13

Norsk Gjenvinning (NG) förvärvar Mirec Recycling Solutions AB, den ledande svenska aktören inom återvinning och återanvändning av elektrisk utrustning.

Bild: Via TT

Norsk Gjenvinning koncernen är ett av de ledande företagen i norden inom återvinning och de satsar nu vidare i Sverige genom att investera i Mirec Recycling Solutions. Mirec är ett svenskt återvinningsföretag med expertis inom återvinning och återanvändning av elektronik.

Förvärvet av Mirec är i linje med NG-koncernens strategi att stärka sin närvaro i norden och de etablerar nu en ledande position inom marknadssegmentet för elektronikavfall.

– Vi är väldigt glada att få välkomna Mirecs expertis och kunnande i vår verksamhet. Vi tror att det blir synergieffekter av att slå samman våra två företag, vilket gör det möjligt för oss att få en starkare roll på den svenska marknaden. Vi bygger på vår nuvarande ledande position inom industriell hantering och återvinning av metallskrot, då vi driver den största fragmenteringsanläggningen i Norge. Genom att införliva Mirec stärker vi ytterligare vår marknadsnärvaro och position inom det växande segmentet för återvinning och återanvändning av e-avfall, säger Claes Merborn, chef för metalldivisionen på Norsk Gjenvinning.

Jesper Nyberg, VD för Mirec ser fram emot att bli en del av NG-koncernen för att fortsätta att bygga och öka marknadsandelen.

– Vi är glada över att nu bli en del av NG-familjen. Vi är imponerade av deras resa och företagets ställning på den norska marknaden. Genom att slå samman vår expertis är vi övertygade om att vi kan växa ytterligare på den skandinaviska marknaden, säger Jesper Nyberg.

Vd:n Jesper Nyberg kommer att fortsätta i sin nuvarande roll, och organisationen fortsätter efter ägarbytet. Mirecs namn kommer att förändras i enlighet med Norsk Gjenvinning-koncernens varumärkespolicy.