Nya rut- och rotregler!

Madicken | 2021-03-03

1e januari 2020 kom det nya regler gällande Rut- och rotavdrag för bortforsling. Se här om ni kvalificerar för avdraget och vad ni bör tänka på.

Krav för rutavdrag för bortforsling.

Bohaget som transporteras ska ingå i kundens hushåll. Rutavdrag ges för att:

  • Transportera bohag och lösöre till försäljning och återanvändning. (T.ex. auktioner, loppmarknader och secondhandbutiker)
  • Arbetarens tid för att bära, lyfta och lasta godset vid bostaden till återförsäljare - lossa och bära in godset hos mottagaren.
  • Det är endast arbetskostnaden som ger rätt till rutavdrag och du får dra av högst 50 procent.

Inget avdrag ges för att: Transportera bohag och lösöre mellan privatpersoner.

  • Transportera bohag från möbelhandel eller liknande till köparens bostad.
  • Transportera bohag till soptipp eller återvinningscentral.

För att Recycla.se ska kunna hjälpa er få prisförslag ifrån firmor med rutavdrag behöver företagen se bilder på bohaget om det är i gott skick så att det kan säljas eller återanvändas.

Rotavdraget och rutavdraget räknas ihop och får sammanlagt uppgå till max 75 000 kronor per person och år. Logga in på Skatteverket för att läsa mer information och se hur mycket av ditt rot- och rutavdrag du har använt hitills.

Har du möbler hemma som hade kunnat skänkas bort? Med det nya rutavdrag kan 2021 bli året du äntligen får bort dina gamla möbler. Hos oss på Recycla.se kan du jämföra olika firmor och hitta rätt lösning till bästa pris! Skapa en kostnadsfri förfrågan på Recycla och jämför 1-4 st prisförslag/offerter.

Hitta bästa pris & lösning nu!

Företag Privatperson