Prezero ansluter sig rikstäckande på Recycla

Madicken | 2023-02-10

Allt fler företag och privatpersoner börjar få upp ögonen för Recycla. – Tack vare samarbetet har vi ökat både omsättning och lönsamhet, säger Pierre Smith, key account manager på PreZero.

PreZero erbjuder effektiva avfalls- och återvinningslösningar med fokus på kundens behov och långsiktig hållbarhet. Företaget samlar in och hanterar restmaterial från kunders verksamhet genom återvinning eller energiutvinning.

– I vår vardag är kundnytta lika med miljönytta. Vår vision är Zero Waste. Det innebär att i allt vi gör så verkar vi för en framtid med noll avfall där allt material betraktas som en värdefull råvara och resurs, säger Pierre Smith, key account manager på PreZero.

Under flera års tid har PreZero samarbetat med Recycla. Recycla går ut på att förmedla uppdrag från privatpersoner och företag till kvalitetssäkrade återvinningsföretag, så att alla kan hitta rätt lösning till bästa pris.

– Vi fick en presentation om hur Recycla jobbar och gillade konceptet. Vi använder dem flitigt för kundanskaffning generellt. En del av vårt samarbete handlar om tillfälliga och löpande uppdrag för avfallscontainrar och byggsäckar. Deras portal gör det möjligt för oss att nå ut till kunder som annars inte skulle nå. Recycla är vår förlängda arm till dessa kunder, berättar Pierre Smith.

”Upplever processen som väldigt smidig”

Enligt honom har samarbetet med Recycla två ben:

– Dels kommer det kontinuerligt förfrågningar från Recyclas portal där vi ges möjligheten att lämna anbud på olika förfrågningar. Andra delen i vårt samarbete bygger på en automatiserad bokningstjänst där kunden skapar en förfrågan på Recyclas hemsida och kan jämföra oss med andra aktörer och bokar tex en container direkt. Jag upplever processen som väldigt smidig. Beskrivningen på uppdraget är ofta väldigt tydlig och man vet vad som efterfrågas. Under åren som vi samarbetat med Recycla har vi fått in väldigt många nya kunder. Det låter kanske inte så märkvärdigt, men i vår bransch är den här typen av digitalisering banbrytande faktiskt, säger Pierre Smith.

__Han konstaterar att Recyclas portal är ett utmärkt komplement till övriga kanaler man har för att öka vår omsättning och lönsamhet. __

– Jag skulle absolut tipsa andra om ett medlemskap i Recycla. Du ges möjligheten att öka din omsättning och når ut till kunder du annars kanske inte nått ut till och samtidigt utveckla vårt företagets digitala närvaro., säger Pierre Smith.

– Tack vare samarbetet där Recycla agerar som återförsäljare kan vi hjälpa kunder över hela Sverige som använder sig av vår tjänst. Vi hjälper också Prezero på så sätt att nå ut till fler nykunder, säger Madicken Pettersson, marknadsansvarig på Recycla.

”En bransch som håller på att flytta ut på nätet”

I snart tio år har Recycla.se bidragit till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner vad gäller allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Sedan starten 2011 har företaget förmedlat mer än 100 000 uppdrag.

– Vi är en förlängning av både sälj- och marknadsavdelning för många återvinningsföretag. Branschen kämpar med digitalisering av sitt tjänsteutbud och det är där vi kan hjälpa till, säger Madicken Pettersson.

Madicken betonar att både företag och privatpersoner i alla branscher idag är snabba på att fatta beslut om de får möjlighet att jämföra flera alternativ och gör gärna detta digitalt.

– Återvinningsmarknaden är en bransch som håller på att flytta ut på nätet oavsett om företagen vill det eller ej. Återvinningsföretagen behöver synas där kunderna finns och det är på nätet. Där har Recycla en unik position som hjälper både kunder, återvinningsföretag och miljön, säger Madicken Pettersson.


(Text ovan är tagen från artikel i Dagens Industri. Läs hela artikeln här.)