Den digitala återvinningstjänsten som sänker era avfallskostnader

Madicken | 2024-03-13

- Från att vi ställde vår förfrågan på Recycla.se till dess att vi hade ett färdigt påskrivet kontrakt tog det totalt endast 48 timmar, säger Björn Elmqvist, Managing Partner på Werket.

I Sverige finns det tusentals med bolag som jobbar med återvinning och avfallshantering. Visst är det bra med stort utbud, men det kan också vara svårt att hitta rätt lösning.

I snart tio år har Recycla hjälpt till att hitta rätt genom att matcha kommuner, företag, föreningar och privatpersoner med olika företag inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Målet är att inte bara kunderna och återvinnaren ska vinna på affären utan i slutändan också miljön.

Historien om hur konsultbyrån Werket hittade Office Recycling – ”ett uppskattat samarbete”

På Södermalm i Stockholm har konsult- och analysbyrån Werket sitt kontor. Byråns sju anställda arbetar med en stor bredd av kunder men flera av kunderna har gemensamt att deras uppgifter och underlag måste hanteras med största sekretess.

Detta eftersom våra kunder aldrig ska behöva oroa sig för att information kommer på villovägar eller att känsliga utskrifter inte tas om hand på ett korrekt sätt. Vad gäller de flesta uppdrag som vi utför åt myndigheter och även för andra företag så är vi bundna i avtal att hantera känslig information på ett säkert sätt och med sträng sekretess, berättar Björn Elmqvist, Managing Partner på Werket.

I somras fick Werket ett uppdrag som krävde en större lösning kring hanteringen av känsliga och sekretesskyddade dokument. Björn Elmqvist hittade då Recycla.se av en ren slump och beslöt sig för att testa företaget och skickade en förfrågan.

Det visade sig vara en extremt smidig process. Jag behövde bara beskriva vad vi hade för behov och sen tog det inte lång tid innan det började trilla in bra offertförslag från olika serviceföretag, säger Björn och fortsätter:

Det var också väldigt enkelt att kunna jämföra de olika förslagen och ställa kontrollfrågor genom antingen chattfunktionen eller via telefon. Från att vi ställde vår förfrågan på Recycla.se till dess att vi hade ett färdigt påskrivet kontrakt med Office Recycling tog det totalt endast 48 timmar! Sedan dess har vårt samarbete med Office Recycling löpt på väldigt fint och vi är mycket nöjda.

Office Recycling å sin sida är ett företag med cirka 70 anställda som hjälper alla typer av verksamheter med lösningar för källsortering och hämtning av det för återvinning. Det var när företagets försäljningschef Emanuel Tanno satt på ett av företagets kontor på Engelbrektsgatan i Stockholms city som förfrågan från Werket trillade in via Recycla.se.

Vi har varit medlemmar i Recycla.se under flera år och tjänsten har hjälpt oss att komma i kontakt med många kunder. När Recycla förmedlade förfrågan från Werket till oss så ringde jag upp för att stämma av deras önskemål lite närmare. Sedan dess har vi haft ett bra samarbete där vi hämtar upp deras sekretesskärl efter behov, berättar Emanuel Tanno, Försäljningschef, Office Recycling AB.

Även Emanuel Tanno vittnar om att Recycla är ett bra sätt för både företag och privatpersoner både att jämföra sin nuvarande lösning med ett annat alternativ och för att snabbt få flera svar när det gäller att få hjälp med sin återvinning.

Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Recycla eftersom de också strävar efter att förenkla möjligheterna för företag och gemene man att ta hand om sitt avfall på bästa möjliga sätt! I slutändan tjänar inte bara plånboken utan även miljön på detta, säger Emanuel Tanno.

Bästa återvinningen för ditt företag – och för miljön

I Sverige finns det tusentals företag som jobbar med återvinning och avfallshantering. Visst är det bra med stort utbud, men det kan också vara svårt att hitta rätt lösning. Vilket företag skall man välja? Hur kan jag vara säker på att jag får rätt pris och att avfallet verkligen hanteras på ett miljömässigt korrekt sätt?

I snart tio år har Recycla.se bidragit till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner vad gäller allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Sedan starten 2011 har företaget förmedlat mer än 100 000 uppdrag. I dag har de lyckats samla över 800 kvalitetsgodkända återvinningsföretag i sin databas, dessa matchas sedan mot varje relevant uppdragsförfrågan.

Sedan starten har vi snabbt vuxit till den ledande tjänsteplattformen för miljömässigt effektiv återvinning och avfallshantering i Sverige. Nyckeln till framgång är en genuin strävan efter att göra miljöeffektiv återvinning till en bra affär, både för den som behöver hjälp och för de företag som skall hantera uppdraget, säger Madicken Pettersson på Recycla.se


Följande text kommer från artikel i Dagens Samhälle den 20e oktober 2022.