Hans skrot blev en inkomst istället för en utgift

Madicken | 2023-06-15

Recycla är en jämförelsesajt för avfallshantering och återvinning. För Urbancorner, som säljer och reparerar elsparkcyklar, har tjänsten medfört att de får betalt för skrot som tidigare innebar en kostnad att bli av med. – Det känns jättebra att vårt skrot kan få ett extra liv, säger vd:n Sebastian Vocanac.

Oavsett om du som privatperson rensat garaget där hemma eller om du som företagare har större återvinningsfrågor, kan Recycla hjälpa. Med sina drygt tusen medlemmar över hela landet kan Recycla hitta den bästa lösningen för varje uppdrag.

Många orkar inte bry sig om sopfirmor, därför gör vi det jobbet i stället. Vi sköter huvudvärken åt våra kunder och håller dem i handen hela vägen. Det ska vara lätt att göra rätt,

säger Madicken Pettersson som är E-Commerce manager på Recycla.

Ny återvinningsmarknad

Recycla grundades för över tio år sedan, och i sin nuvarande form har företaget funnits sedan 2017. Tanken är lika enkel som självklar: En jämförelsesajt för avfallshantering och återvinning.

Återvinningsmarknaden har flyttat ut på nätet i och med oss. Vi vill bidra till transparens och öppna upp för konkurrens. Det är många som tror att det finns ett monopol när det gäller avfallshantering, men vi vill hjälpa folk att välja rätt,

säger Recyclas vd Sebastian Tamm.

Skroten blev en inkomst

Urbancorner ligger vid Röda Sten i Göteborg. Företaget både säljer och utför service på privatpersoners elsparkcyklar. Dessvärre går en del fordon inte att rädda.

Drygt 90 procent av vår service handlar om däckbyten, men ibland kan vi få in något okänt märke där det inte går att få tag på rätt komponenter för att laga. Utmaningen är de billiga elsparkcyklarna. Då är kunderna oftast heller inte villiga att betala för reparationen utan väljer i stället att skrota,

säger Sebastian Vocanac, som grundade företaget 2019.

Tidigare betalade Urbancorner för upphämtning och hantering av skrotet, men sedan de fick kontakt med Recycla förra året ser processen helt annorlunda ut.

På Recyclas sajt blev vi ihopmatchade med ett företag som var intresserade av att köpa vårt skrot. Det har underlättat enormt för oss och företaget har stenkoll på allt. Vi ställer bara våra enheter, batterier med mera på en EU-pall eller i burar och så kommer de och hämtar allt. Det som vi tidigare betalade ganska mycket för att bli av med är nu i stället en intäkt.

Recycla – för alla

När Recycla startade var det nästan uteslutande företagskunder som hörde av sig. Under coronapandemin svängde det sedan plötsligt. Många passade på att renovera hemma, och kom med frågor om bortforsling av byggmaterial och återvinning av vitvaror.

Det blev ett stålbad, men det gjorde att vi nu är lika bra på båda delarna. Vi kan ta oss an det mesta, från både privatpersoner och företag,

säger Recyclas vd Sebastian Tamm.


(Text ovan är tagen från artikel i Göteborgs Posten. Läs hela artikeln här.)

Hitta bästa pris & lösning nu!

Företag Privatperson