Suez Recycling har bytt namn till PreZero

Madicken | 2021-02-26

22e februari 2021 blev det officiellt – SUEZ byter namn till PreZero Recycling AB.

Bild: PreZero.

PreZeros förvärv av den svenska avfalls- och återvinningsverksamheten blev klart i december 2020 och integrationsprocessen har pågått sedan dess. Nu byter man namn och startar därmed arbetet med att omprofilera hela verksamheten.

PreZero är den internationella miljödivisionen inom Schwarzkoncernen, en av Europas största detaljhandlare där även Lidl ingår.

Mårten Widlund, VD för PreZero i Sverige, konstaterar glädjen i ett pressmeddelande: Tillsammans med våra nya ägare ser vi fram emot att forstätta utveckla och driva hållbara affärer och cirkulära flöden för våra kunder och leverantörer. Vi har idag en stark position i svensk återvinningsindustri, och tillsammans med PreZero kommer nya spännande möjligheter att skapas.

Vi är mycket glada att SUEZ i Sverige nu är en del av PreZero och Schwarzkoncernen. Förvärvat ger oss ännu större möjligheter att se till hela livscykeln av de material vi sätter i omlopp, och genom att ansluta fler produkter till cirkulära materialströmmar kan vi på ett hållbart sätt bidra med både kunskap och tjänster som har positiv inverkan på klimatet. Säger Thomas Kyriakis, CEO för PreZero International.

Att Sverige nu är en del av de länder där vi inom PreZero är verksamma är glädjande, och vi är stolta över att kliva in och bli en aktiv på den nordeuropeiska marknaden. Här ser vi möjligheter att på ett positivt sätt kombinera personalens erfarenheter och kunskap, med PreZeros expertis. Vårt är nu att på ett klokt och bra sätt ge våra nya medarbetare en bra start på resan framåt tillsammans med PreZero. Säger Gerald Weiss, COO för PreZero International.

Hitta bästa pris & lösning nu!

Företag Privatperson