Hej våren, du har varit saknad | Proffsens checklista

Frida | 2023-03-27

Nu börjar vi närma oss våren, trots att vädret kanske säger något annat. Som så många andra år är det dags för vårstädning. Det främsta målet med städningen är att rensa ut det som inte längre behövs, skapa plats och få en liten nystart efter vintern. Men hur börjar man egentligen med sin vårstädning?

Proffsens checklista:

I år tar vi tag i det där skåpet, lådan eller rummet som är den ultimata samlingsplatsen för "jag tar det sen" eller "öppna helst inte den". De bortglömda områdena ska få en mer grundlig städning och vi har skapat den perfekta listan för dig!


  • Steg ett är den stora utrensningen. Det är dags att slänga skräpet som bara tar plats och samlar en massa damm. Rensa i skafferiet, garderoberna, förrådet och din ultimata samlingsplats för "jag tar det sen".

  • Steg två är att göra dig av med allt skräp du har rensat ut. Det kan innebära flera resor till soptippen och om du inte har en bil, körkort eller ett tippenkort kan det vara svårt. Spara på besväret och hyr istället en container eller byggsäck från ett företag som gladeligen tar hand om ditt skräp!

  • Steg tre är att påbörja storstädningen. Blött en trasa i såpa och torka av skåpsluckorna som bara väntar på att bli rengjorda. När du väl är igång med trastorkningen, se då till att torka ur både kylskåpet och mikrovågsugnen.

  • Steg fyra är att damma av lampor och element. Om dina element är av en modernare modell kan du fälla ut de för att lättare komma åt med dammsugaren. Har du en äldre modell kan du byta till ett smalare munstycke för att komma åt dammråttorna.

  • Steg fem fokuserar på att ta bort kalkavlagringar i badrummet. För en effektiv rengöring, kan du använda en generös mängd ättika som får verka i ungefär fem minuter innan du sköljer av det med varmt vatten.

Till sist vädra ut alla rum och låt vårluften fylla ditt hem!


Här kommer en snabbrepris:

Avklarade Steg Beskrivning
Första steget Den stora utrensningen!
Steg två Gör dig av med allt skräp - hyr en container
Steg tre Storstädningen, torka av skåpsluckor och torka rent i kylskåp och mikrovågsugnen
Steg fyra Damma av lampor och element
Steg fem Angrip kaklet i badrummet

Proffsens checklistan hittar du även på expressen: Guide: Bästa knepen för att lyckas med vårstädningen

Hitta bästa pris & lösning nu!

Företag Privatperson