Skrotpriser Rostfritt 2021

Hur mycket kan ert företag få betalt för rostfritt skrot? Vi har samlat lokala och nationella skrothandlare som är intresserade av ert stålskrot. Skapa en förfrågan och få 1-4 st prisförslag från våra kvalitetssäkrade och godkända skrothandlare – Snabbt, enkelt & gratis!

Hur mycket är rostfritt värt?

Ett riktpris för rostfritt är 1–10 SEK/kg. OBS! Detta är endast ett riktpris baserat på iakttagelser från marknaden under de senaste åren och priset varierar mellan olika skrotköpare.

Det är svårt att kunna ge ett exakt pris på rostfritt då det inte finns något enhetligt skrotpris på marknaden. Skrotpriset på rostfritt baseras på skrotköparens möjlighet att kunna sälja sin metall beroende på volymer, förädlingsprocess, transportkostnader och konkurrens i både insamlingsled och avsättningsled. Det är helt enkelt så att skrotpriset baseras på skrotföretagets utbud & efterfrågan. Men med Recycla.se kan enkelt jämföra 1-4st olika skrotköpare för att hitta bäst skrotpris! Skapa bara en förfrågan med vad för typ av rostfri metall ni har, hur stora mängder (vikt eller bild) och om ni har möjlighet att själva transportera detta så ska vi hjälpa er komma i kontakt med lokala och duktiga skrotköpare.

Rostfritt

Vanligen innehåller rostfritt stål minst 13% krom. Användningsområdet för rostfritt stål är miljöer där materialet utsätts för måttliga mängder av väta och andra kemiska belastningar. Exempel på produkter som är tillverkade av rostfritt stål (förutom produktionsspill) är saker som diskbänkar, bestick, knivar m.m.

Rostfritt skrot kan delas in i tre undergrupper som baseras på sammansättning av legeringar och är antingen spånskrot eller styckeskrot:

 • Kromskrot. (2 olika klasser)
 • Krom- Nickelskrot (9 olika klasser)
 • Krom - Nickel - Molydbenskrot. (9 olika klasser)

Exempel på olika kvaliteter på rostfritt:

 • Rostfritt 2333, 18/8, 304 st
 • Rostfritt 2343, 316 st
 • Rostfritt kromstål
 • Rostfritt 2333, 18/8, 304 sp
 • Rostfritt2343. 316 sp
 • Rostfritt Maskinskrot

Privatperson/Hushåll

Har du ett mindre, tillfälligt parti som du vill sälja privat? Vi kan rekommendera dig att kontakta närmasta skrotfirma.

Skrotpris Direkt (Stockholm): 08-445 76 50

Behöver du ha skrotpriser direkt? Vi samarbetar med företag i Stockholm som kan ge dig bra priser på allt inom skrot & metaller. De har mottagning på flera platser i Stockholm. Ange kod "Recycla 2020" i kassan så kommer ni dessutom att få ta del av bättre priser. De tar emot både från privatpersoner och verksamheter

Öppettider på samtliga anläggningar:

 • Norr/Väster (Finspångsgatan 36 i Spånga) Mån-tors: 07-16, Fre: 07-15, lörs/Sön: Stängt
 • City/Väster (Ekbacksvägen 24 i Bromma) Mån-tors: 07-16, Fre: 07-15, lörs/Sön: Stängt
 • Söder (Stallarholmsvägen 10 i Högdalen) Mån-tors: 07-16, Fre: 07-15, lörs/Sön: Stängt

Metallpriser för rostfritt Stål, Länkar:

OBS! Råvarupriser och skrotpriser är inte samma sak. Råvarupriset ligger bara delvis till grund för vilka skrotpriser er verksamhet kan få.

Skrotpriser på övriga metaller

Är du nyfiken på vad ditt övriga skrot kan vara värt? Ta då en kik på vår sida skrotpriser här.