Plaståtervinning för företag?

Vi hjälper er verksamhet att hitta rätt avsättning för plast. Vi har samlat godkända återvinningsföretag inriktade på plasteråtervinning över hela Sverige. Låt oss nu hitta rätt lösning för ert företag oavsett om det handlar om en tillfällig lagerutrensning eller en löpande lösning för plaståtervinning. Skapa en kostnadsfri förfrågan och få upp till 4 prisförslag från godkända återvinningsföretag - Snabbt, Enkelt och Gratis!

Plasåtervinning

Senaste Förfrågningar

Balpress för well & plast - E-handel i Hallsberg Örebro
Helhetslösning - E-handelslager i Stockholm Stockholm
Löpande hyra & hämtnng av Avfallscontainer - Industriell verksamhet i Mölndal Västra Götaland
Skrotning av 10st 660liters sopkärl - Linköping Östergötland
Helhetslösning till Verksamhet i Stockholm Stockholm

Hjälp oss bli bättre!

Har du synpunkter, kommentarer eller andra åsikter om återvinning eller om recycla.se i övrigt. Kontakta oss gärna.

Att återvinna plast

Det finns många plastsorter som lämpar sig för återvinning av plast. Oavsett vilken plast ert företag vill återvinna finns det några Grundregler som avslöjar ifall ert plast har något värde som råvara. Den första och viktigaste: Det krävs mycket stora mängder för att något positivt skrotvärde skall komma att bli aktuellt. (Vi talar om flera ton och gärna löpande, vanligen produktionsspill från tillverkande industri). Men det lönar sig alltid att jämföra vilka möjligheter som finns på marknaden och det hjälper vi er med, helt kostnadsfritt!

Några tumregler för att få ersättning för plastskrot:

  • Homogenitet - Plasten skall vara enhetlig. Du har till exempel större chanser till en bra ersättning vid plaståtervinning om du separerar efter deras namn (PE, PP PVC etc.). Dessutom skall de vara så fria  som möjligt från föroreningar ( färger, smuts, flamskyddsmedel etc.) 
  • Kvalitet - Vilken typ av plastsort som du söker återvinning för. (Det finns många olika varianter där Polyeten - PE är kanske den vanligaste).
  • Kvantitet - Den viktigaste tumregeln för all typ av plaståtervinning och återvinning i allmänhet. Har du stora mängder finns det så gott som alltid något återvinningsföretag som ser en affärsmöjlighet.

Producerar man större mängder av plast kan det vara lämpligt att skaffa någon form av avfallsutrustning såsom en balpress eller en komprimator

Läs mer om Plaståtervinning på Wikipedia.

Plaståtervinning - Från Hushåll

Som hushåll har man ofta olika produkter i plast som man av någon outgrundlig anledning behöver slänga med jämna mellanrum. Gäller det plastförpackningar så är tipset att hitta närmaste Återvinningsstation. Gäller det plastprodukter Som pulkor kökstillbehör etc. så är det Återvinningscentralen som gäller.

Hjälp med plaståtervinning på arbetsplatsen? Få Gratis Rådgivning

Tel: 010-10 10 780

E-post: