Bortforsling / Bild på garage fullt med prylar som ska hämtas och slängas

Bortforsling

JÄMFÖR OCH BOKA

Hur fungerar bortforsling?

När du skickar in din förfrågan till oss, kommer vi att skicka dig erbjudanden från flera godkända och kvalitetssäkrade bortforslingsföretag nära dig. Du väljer det erbjudande som passar ditt behov och plånbok bäst. Slutligen kan du slappna av och luta dig tillbaka – företaget kommer till din plats och tar hand om allt åt dig. De tar bort alla oönskade föremål och ser till att de hanteras på ett miljövänligt sätt. Om föremålen kan återanvändas, transporteras de till en secondhand-butik eller välgörenhetsorganisation. Om föremålen istället är skräp eller trasiga, transporteras de till närmaste återvinningsanläggning för korrekt sortering och hantering.

Rut-avdrag på bortforsling? Du kan nu få Rut-avdrag på ditt bortforslingsguppdrag om möblerna transporteras till återbruk. Du kan läsa mer om Rut-avdrag här.

Få och jämför priser nu

Bortforsling - De tar hand om dina oönskade möbler och skräp

Bortforsling är en enkel lösning för att bli av med gamla möbler eller annat oönskat skräp. Oavsett om du är en privatperson eller ett företag, kan du hitta en lösning på Recycla.

Vår bortforslingstjänst är busenkel där du väljer det alternativ som passar dina önskemål bäst. Allt du behöver göra är att skapa en gratis förfrågan med information om ditt uppdrag och så skickar vi dig prisförslag från olika intresserade bortforslingsfirmor inom några sekunder. Boka sedan det erbjudande du är mest nöjd med. Du pekar - De bär!

Få priser på bortforsling!

Bortforsling för en hållbar framtid

Genom att återvinna eller återanvända gamla föremål ger vi dem en andra chans och bidrar till en mer hållbar framtid. Istället för att låta saker samla damm, kan de lämnas till secondhand-butiker eller välgörenhetsorganisationer för att få en ny ägare och fortsätta användas. Genom bortforsling och återbruk ger vi föremål en chans att fortsätta användas och minskar mängden avfall.

Om möblerna och föremålen inte längre kan användas återvinns de och blir nya återvunna material. Detta minskar behovet av att producera nya material och minskar vår miljöpåverkan. När du väljer någon av våra bortforslingsföretag kan du vara trygg i att dina saker hanteras på ett ansvarsfullt sätt och att vi alltid strävar efter att ge dina gamla saker en ny chans. Vi är experter på bortforsling och tar ansvar för att bidra till en mer hållbar framtid.

Få hjälp med bortforsling

Vanligaste uppdragen inom bortforsling

Oavsett vad du behöver bli av med, står våra bortforslingsföretag redo att hjälpa dig. Vi är experter på att ta hand om allt från saker i hemmet, garaget, förrådet eller trädgården. Du behöver bara peka på vad som ska bort och de tar hand om resten åt dig.

Vi har tagit fram de vanligaste bortforslingsuppdragen

 • Bråte från garageutrensningen
 • Gamla och onödiga vitvaror
 • Skräp från den numera städade och rena källaren
 • Bortforsling av soffor och fåtöljer
 • Trasiga eller oanvända cyklar
 • Bortforsling av hushållsapparater

Med vår bortforslingstjänst blir det enkelt och smidigt för dig att göra dig av med allt!

Storlek på bortforslingsuppdrag

När du bokar hjälp med bortforsling av möbler är det väldigt viktigt att du är tydlig i din förfrågan med hur mycket som ska hämtas.

Vi har försökt göra det enkelt för dig med exempel på storlekar på bortforslingsuppdrag. Växla mellan storlek på uppdraget för att se hur mycket grovavfall det innebär i kubik, vikt och tid.

Mått

Mini bortforsling

Kubikmeter

Upp till 1 m³

Vikt

Upp till 100 kg

Tid

Tar ca 5 minuter att samla in allt som ska hämtas

Boka mini hämtning

Vanliga frågor och svar

Vad kostar bortforsling av möbler?

Priset för bortforsling beror på flera faktorer så som hur centralt du bor, tid det tar, vikt på möblerna och andra förutsättningar så som om det finns hiss tillgänglig eller inte påverkar också. Recycla är en jämförelsesajt som hjälper dig att hitta bästa erbjudandet för ditt behov. Genom att skicka in en kostnadsfri förfrågan kan du få det exakta priset som du kan jämföra med flera erbjudanden.

Hur fungerar RUT-avdrag med bortforsling?

Vem är det som kommer?

Vilken secondhand transporteras mina möbler till?

Hur små saker kan jag få bortforslat?

Vad händer med mina möbler och skräp?

Hur har Recycla kvalitetssäkrat företagen som utför bortforsling?


Varför använda Recycla för bortforsling

Du kanske har några mil bort till närmsta återvinningscentral och har ingen bil. Vad gör du? Kanske sparar du alla gamla prylar några år tills förrådet väller över och sedan hyr en skåpbil. Eller så ringer du en vän med bil och försöker bära ned den gamla Ikea-soffan själva och riskerar att skada ryggen, för att ni visste inte att man behöver ett bärbälte för att underlätta tyngden. Behöver det vara så krångligt? Nej det tycker inte vi. Slipp tjafset och boka bortforslingshjälp!

5 anledningar till använda dig av Recycla för bortforsling:

 1. Jämför erbjudanden från lokala och godkända företag
 2. Boka det bästa erbjudandet och spara både tid och pengar
 3. Enbart erbjudanden från företag som kan redovisa godkänd och kvalitetssäkrad återvinningsprocess
 4. Besparar dig ryggskottet
 5. Snabbt, tryggt och miljösmart

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

2014

Erbjudanden senaste månaden

722

Uppdrag senaste månaden

6692

Totalt antal omdömen

Bortforsling av 6 m³ - Solna

Lora AB fick omdömet

Hämtning av byggsäckar med blandat avfall

Kontakten med Recycla var smidig och proffsig!

Kasta AB fick omdömet

Hämtning av byggsäckar med blandat avfall

ByggBox AB fick omdömet