Elektronikåtervinning Stockholm

Elektronikåtervinning i Stockholm

JÄMFÖR OCH BOKA

Så hittar du den bästa lösningen för ditt elektronikskrot

Ett enkelt sätt att hitta den bästa lösningen för elektronikåtervinning i Stockholm är att jämföra olika aktörer. Recycla samarbetar med över 350 återvinningsföretag och samlar dagligen in information om transportkostnader och priser för elektronikhantering från våra partners. Vi hjälper dig helt kostnadsfritt hitta bästa lösningen för dina behov. Här skapar du en förfrågan och får upp mot 4 offerter att jämföra mellan.

Jämför priser och boka

Elektronikåtervinning för företag och privatpersoner i Stockholm

Om ditt företag behöver lämna elskrot till återvinning är det viktigt att skrotet tas om hand på rätt sätt – både ur miljö- och säkerhetsperspektiv. Avfall som exempelvis hårddiskar kan innehålla känslig data och kan därför behöva skickas iväg för säkerhetsdestruktion. Det är speciellt viktigt om hårddiskarna har använts på en advokatbyrå eller en vårdinrättning. Recycla kan hjälpa dig att hitta leverantörer som erbjuder lösningar för elektronikåtervinning i Stockholm och säkerhetsdestruktion av hårddiskar med känslig information.

Även privatpersoner brukar samla på sig en hel del elektronikskrot. Hör du till dem med ett flertal mobiltelefoner i byrålådan kan du lämna in mobiler och annat elektronikavfall till din närmaste återvinningsstation. I de flesta fall är det gratis.

Företag? Få offerter på elektronikåtervinning

Elektronikåtervinning i Stockholm – en viktig del av ett hållbart samhälle

Vi är beroende av elektronik i nästan alla aspekter av vårt samhälle, men när elektroniken slutar att fungera är det viktigt att den hanteras på rätt sätt. Elektronikskrot kan innehålla farliga ämnen som kvicksilver, PCB och flamskyddsmedel, men också värdefulla metaller som kan återvinnas och återanvändas i nya produkter. En smarttelefon innehåller exempelvis över 60 olika metaller såsom kobolt, guld, koppar och magnesium.

Exempel på elektroniskt skrot:

 • mobiler
 • datorer
 • radioapparater
 • elektriska verktyg
 • hushållsapparater
 • hårddiskar
 • TV-apparater

Deras skrot blev en inkomst istället för en utgift

Vi hjälper hundratals företag hitta nya avfallspartners för att optimera deras avfallshantering. Ett av dessa företag som vi har hjälpt är elscooterbolaget Urbancorner.

De skapade en förfrågan där de önskade få hjälp med hämtning och återvinning av elskrot som blev över från reparationer av elcyklar. På Recycla blev de ihopmatchade med ett återvinningsföretag som var intresserad av att köpa skrotet. Något som Urbancorner tidigare betalat ganska mycket för att få hämtat blev nu istället en intäkt. Läs mer om Urbancorners historia från skrot till inkomst här.


Vanliga frågor och svar

Vad räknas som elektronikavfall?

Allt avfall som har sladd eller drivs av batteri räknas som elektronikavfall. Elektronikavfall kan innefatta allt från mobiltelefoner och datorer till uttjänta TV-apparater och hushållsapparater.

Hur återvinns datorer?

Vad händer med min personliga data när jag återvinner min dator?

Vad innebär säkerhetsdestruktion av elektronik?

Vem köper elektronikskrot?

Får man slänga elektronik i grovsopor

Hur kvalitetssäkrar Recycla företagen som är medlemmar?


Varför välja Recyclas tjänst?

Med Recycla kan du snabbt och enkelt hitta det bästa alternativet för elektronikåtervinning i Stockholm. Vi hjälper dig att spara både tid och pengar genom att jämföra priser och leverantörer åt dig. När du valt den mest prisvärda lösningen kan du enkelt boka tjänsten via oss. Behöver du hjälp att hitta det mest miljövänliga alternativet eller vill veta mer om säkerhetsdestruktion – kontakta våra kunniga rådgivare.

5 anledningar att använda vår jämförelsetjänst

 • snabb prisjämförelse
 • upp till 4 kostnadsförslag att välja mellan
 • över 10 000 nöjda kunder
 • kostnadsfri offerttjänst
 • kostnadsfri rådgivning.

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

1931

Erbjudanden senaste månaden

704

Uppdrag senaste månaden

6715

Totalt antal omdömen

Löpande uppdrag: Telefoner/Surfplattor & Datorer - Företag - Göteborg

Urban Miners AB fick omdömet

2 st datorer - Privatperson - Stockholm

Betyg 5 Jag är mycket nöjd. De var lätt att boka tid och arbetet gjordes snabbt oc...

Uniswed AB (United Services Sweden AB) fick omdömet

Löpande uppdrag: Kretskort - Företag - Malmö

Urban Miners AB fick omdömet