Återvinning/hämtning av datorer?

elektronikskrot

Din dator har gått sönder - hur återvinner man den?

Som många vet så finns det många farliga ämnen i elektronikavfall. Till exempel kvicksilver, PCB och flamskyddsmedel. Därför är det viktigt att detta avfall hanteras korrekt när de väl gått sönder och inte går att laga.

Det är också en guldgruva för företag som verksamma inom elektronikåtervinning med alla kretskort och olika metaller som finns i en dator. Det finns även en stor andrahandsmarknad för datorer och annan IT-utrustning. Glöm inte att försäkra dig om att radera hårddisken innan du skickar den till återvinning. Se mer om det på Säkerhetsdestruktion.

Vid återvinning av datorer separeras de olika beståndsdelarna i datorn. Detta görs idag både manuellt, men det är mycket tidskrävande. Vid maskinell separering blir renheten av de olika materialen sämre, men är mer effektivt ur ett återvinningsperspektiv. Därav finns det olika metoder och olika företag arbetar på olika sätt.

Om ni vill se till att ert elektronikavfall, era gamla datorer, hanteras korrekt och återvinns - då kan ni göra en förfrågan hos oss. Vi kan också hjälpa er att jämföra aktörer som kan erbjuda både återvinning av datorer men också säkerhetsdestruktion av hårddiskar som kanske innehåller känslig information.

Psst! Visste du att om du är en privatperson att du får slänga din trasiga gamla dator gratis på dem flesta återvinningscentralerna? Ta kontakt med din kommun om mer information.

Checked checkbox Gratis offerttjänst
Checked checkbox Spara pengar
Checked checkbox Minska klimatpåverkan
Sveriges största marknadsplats
för återvinning med över 1000 anslutna återvinningsföretag.
Vårt genomsnittliga betyg:
4.48/5
(6111)

Kundrecensioner

Rivning av Telestation: 400 lösa kretskort, 40-tal rostfria ståldörrar & kopparkablar - Stockholm

Väldigt kunnande och professionella !! Kommer att använda dem igen !!

Urban Miners AB fick omdömet

Elektronikskrot - Kontor - Göteborg

Återvinningsbilen i Väst AB fick omdömet

Löpande uppdrag: Kärl för elavfall - Fastighet/BRF - Farsta, Stockholm

Svenska Servicestyrkan AB fick omdömet