Balpress avfall - bild på balad kartong för upphämtning

Balpress för wellpapp & plast

Hitta bästa pris

Recycla hjälper ditt företag att hitta bästa balpress!

Om du behöver investera i en balpress är det viktigt att jämföra olika leverantörer och deras priser. Recycla hjälper dig att snabbt och enkelt samla in priser och offerter från olika leverantörer, vilket gör det enklare för dig att jämföra och välja den bästa affären. Du slipper lägga tid på att ringa runt och förhandla med olika företag, istället får du en översiktlig lista över de bästa priserna och villkoren.

Dessutom hjälper Recycla dig att hitta pålitliga leverantörer med goda referenser och erfarenhet av att leverera balpressar till verksamheter. På så sätt kan du vara säker på att du inte bara får ett bra pris, utan även en pålitlig och kvalitativ produkt som passar dina behov perfekt. Så om du vill spara tid och pengar samtidigt som du säkerställer att du får det bästa priset på en balpress är Recycla ett ovärderligt verktyg.

Kom också ihåg att förhandla. Många leverantörer är villiga att förhandla om priserna för att vinna din affär. Genom att använda Recycla kan du förhandla med flera leverantörer samtidigt och få det bästa möjliga erbjudandet. Så när du letar efter det bästa priset på balpressar för wellpapp, kartong, plast eller någon annan typ av avfall, tveka inte att använda vår tjänst för att göra processen enklare och mer kostnadseffektiv.


Hur hittar jag bästa pris på balpressar?

Att hitta det bästa priset på balpressar är numera hur enkelt som helst tack vare vår kostnadsfria offerttjänst. Det är viktigt att göra en noggrann forskning och jämförelse av olika alternativ. Här är några saker som du bör tänka på innan du bestämmer dig för om du behöver en balpress och i så fall vilken typ och modell du bör välja:

  1. Definiera dina behov: Börja med att klargöra dina specifika krav och behov för en balpress. Detta inkluderar att avgöra storleken på pressen, den typ av avfall den avser att hantera, eventuella utrymmen för placering och lagring av balar samt eventuella extrafunktioner du behöver.
  2. Jämför: Kontakta olika leverantörer för att jämföra. Var så tydlig du kan gällande dina behov, eller rådfråga säljarna. Se till att få och att du förstår eventuella detaljer kring pris, kapacitet, leveranskostnader, serviceavtal och garantipriser, modeller m.m.
  3. Välj ut 1–3 leverantörer som du vill gå vidare med och jämför recensioner av just de leverantörerna. 
  4. Överväg en begagnad balpress: Ibland kan begagnade balpressar vara ett kostnadseffektivt alternativ. Men var varsam med att köpa begagnade balpressar utan garantier.

När du har fått in offerter från olika leverantörer, är det viktigt att jämföra dem noggrant. Titta inte bara på priset, utan också på andra faktorer som garantier, leveranstider och eventuella extra tjänster som erbjuds. Det bästa priset är inte alltid det billigaste priset om det inte uppfyller dina behov.

Få & jämför priser på komprimatorer

Vilka typer av balpressar finns det?

  • Balpress för wellpapp - Vid mindre men löpande mängder av t.ex. wellpapp, kartong, papp eller plast är en balpress ofta ett suveränt verktyg för att få en mer miljömässig och kostnadseffektiv avfallshantering. 

  • Balpress för plast - Då plast i form av ensilageplast, "krymp-och-sträckfilm" ofta är mycket skrymmande är en balpress ofta helt oslagbar för att få kostnadseffektivitet i sin avfallshantering. Det gäller bara att välja en modell som matchar era behov och flöden.

  • Balpressar med flera kammare - En balpress med fler kammare används för att komprimera och bunta ihop flera material som papper, kartong, plast. Kamrarna är vanligtvis två (men kan vara fler), där olika materialet placeras i olika kammare. De används ofta då det finns behov av att både lagra och hantera två eller flera material parallellt och samtidigt ha en god arbetsmiljö där inte plast och wellpapp far omkring på verksamhetens golv.

  • Begagnad balpress - Att köpa en begagnad balpress för avfall är ett smart val av flera skäl. För det första, det är kostnadseffektivt, eftersom begagnade maskiner är betydligt billigare än nya. Dessutom minskar du din miljöpåverkan genom att återanvända en befintlig produkt istället för att skapa ny. En begagnad balpress är i bästa fall både pålitlig och beprövad, och kan ofta lika effektivt som en ny balpress hjälpa dig att minska avfallsmängden och spara utrymme. 

  • Kanalpress - Att investera i en kanalpress är aktuellt för verksamheter med stora flöden av wellpapp och/eller mjukplast. Storleken på balarna som produceras i en kanalpress är ofta (om materialet är rent nog) tillräckligt stora för att balarna skall kunna transporteras direkt till slutförbrukare av det återvunna materialet så som pappersbruk eller plastgranulerare. Det i sin tur innebär både bättre ekonomiska förutsättningar och en mer resurseffektiv hantering.

När behöver er verksamhet en balpress för er avfallshantering?

Det finns flera skäl till varför en verksamhet kan behöva investera i en balpress. För det första minskar den volymen avfall avsevärt genom att komprimera det till kompakta balar, vilket sparar utrymme och minskar transportkostnader. Dessutom bidrar en balpress till att skapa en mer organiserad och ren arbetsmiljö, vilket kan förbättra arbetsplatsens säkerhet och effektivitet. En balpress är många gånger den optimala komprimeringsmaskinen för att uppnå en effektiv avfallshantering för verksamheter.

För verksamheter som hanterar återvinningsbart material, som papper, kartong eller plast, kan en balpress vara särskilt värdefull. Den möjliggör snabb och effektiv bearbetning av dessa material, vilket ökar återvinningsgraden och minskar miljöpåverkan. Dessutom ser vi att de verksamheter som investerar i en balpress har en tydlig förståelse för ekonomi och arbetsmiljö, såväl som hållbarhet, och har en tydlig miljömedvetenhet. Det signalerar medvetenhet både till företagets kunder och samarbetspartners, men även till personalen. Sammantaget är en balpress ofta en kritisk komponent i modern avfallshantering och kan göra en stor skillnad för en verksamhets effektivitet och hållbarhetssträvan.

Hur fungerar Recycla

Recycla förenklar och effektiviserar processen för att få prisuppgifter för bland annat balpressar från olika leverantörer. Du behöver bara skapa en förfrågan där du beskriver ert behov (inkludera gärna specifikationer och önskade kringtjänster). Om vi har tillräckligt med information kommer din förfrågan att skickas till flera kvalitetssäkrade leverantörer, annars kommer vi att återkoppla till dig.

Efter att leverantörerna har fått er förfrågan utvärderar de den och skapar sedan sina prisuppgifter baserat på era krav. Slutligen får ni prisförslagen och kan jämföra dem för att fatta ett informerat beslut. Du kommer märka hur mycket tid du kommer att spara samtidigt som du hittar den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen.


Vanliga frågor och svar

Vad kostar en balpress?

En mindre manuell balpress kostar vanligtvis mellan 10 000 och 50 000 kronor, beroende på modell, storlek och funktionalitet. Större och mer avancerade balpressar med automatiserade funktioner tenderar att vara dyrare. Det är viktigt att tänka på att kostnaden för en balpress inte bara inkluderar inköpspriset, utan även driftskostnader som underhåll, energi och eventuell service. Det är klokt att noggrant överväga dina behov och budget innan du investerar i en balpress för att få bästa möjliga avkastning på din investering.

Hur fungerar en balpress?

Kan man hyra/leasa en balpress?

Till vilka avfallsslag och volymer passar en balpress? 

Vilka företag kommer skicka oss offerter via Recycla?

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

1931

Erbjudanden senaste månaden

704

Uppdrag senaste månaden

6715

Totalt antal omdömen

Press för Well/Kartong - Industri/Lager - Göteborg (Löpande)

Jätte glad för snabba samman koppling med företag från recycla.se, vi valde tillsl...

Europress AB fick omdömet

Balpress för well/kartong - Industri/Lager - Gislaved

Jättebra service

Mil-tek Sverige AB fick omdömet

Balpress(ar) - Verkstad/ Installation - Rättvik

Mil-tek Sverige AB fick omdömet