Vad kostar det

Recycla hjälper ditt företag att hitta bästa balpress!

En mindre manuell balpress kostar mellan 10 000 och 50 000 kronor beroende på modell och funktionalitet, medan mer avancerade, automatiserade balpressar är dyrare. Förutom inköpspriset tillkommer driftskostnader som underhåll och strömförsörjning. Överväg noggrant dina behov och budget för att få bästa avkastning på din investering.

På Recycla jämför du offerter kostnadsfritt och utan förbindelser från olika leverantörer snabbt och enkelt. Vilket sparar tid och säkerställer att du får bästa affären. De samlar in priser och offerter från pålitliga leverantörer med goda referenser, så du får en kvalitativ produkt som passar dina behov.

Förhandla alltid om priset. Recycla gör det möjligt att förhandla med flera leverantörer samtidigt för att få det bästa erbjudandet. Använd vår tjänst för att hitta det bästa priset på balpressar för wellpapp, kartong, plast eller annat avfall, och gör processen både enklare och mer kostnadseffektiv.

När du har fått in offerter från olika leverantörer, är det viktigt att jämföra dem noggrant. Titta inte bara på priset, utan också på andra faktorer som garantier, leveranstider och eventuella extra tjänster som erbjuds. Det bästa priset är inte alltid det billigaste priset om det inte uppfyller dina behov.

Jämför priser

Så funkar det

Så fungerar det att få priser på balpress

Recycla erbjuder en kostnadsfri jämförelse- och bokningstjänst med Sveriges bästa företag för allt inom återvinning. Hos Recycla kan du jämföra priser och boka direkt online. Recycla hjälper dig att hitta priser som passar dig när du är ute efter balpress för wellpapp och plast.

Det är enkelt så här funkar det:

  • Definiera dina behov och skapa en kostnadsfri förfrågan.
  • Jämför dina erbjudanden på Recycla och rådfråga säljarna.
  • Välj mellan 1-4 leverantörer.
usp-lightning

Jämför och boka direkt!

Vi ger dig jämförelsepriser inom fem sekunder efter att du har skickat din förfrågan. Du får sen priser från godkända företag att jämföra mellan.

usp-smile

Gratis rådgivning

Har du frågor om balpressar och avfallsutrustning? Recycla erbjuder alltid gratis rådgivning för att säkerställa att du får en så smidig och prisvärd lösning som möjligt.

Hitta bästa pris

Varför införskaffa en balpress?

Om din verksamhet hanterar mellan 100 kg/månaden med plast, papper eller kartong så är en balpress en smart lösning.

Balpressen komprimerar avfallet till kubikstora balar som kan vara hel- eller halv pall stora. Många balpressar går dessutom enkelt att flytta med handtruckar/pallyftare för att placeras där behovet är som störst. Med maskinens hjälp kan du skapa mer utrymme i lokalerna, göra arbetsplatsen mer organiserad, minska transportkostnaderna och minimera verksamhetens koldioxidavtryck.

De här material kan komprimeras i balpressen:

Recycla checkmark
Wellpapp
Recycla checkmark
Kartong
Recycla checkmark
Mjukplast
Recycla checkmark
Hårdplast
Recycla checkmark
Papper
Få & jämför priser på balpressar

Typer av balpressar som finns

  • Balpress för wellpapp - Vid mindre men löpande mängder av t.ex. wellpapp, kartong eller papp är en balpress ett suveränt verktyg för att få en mer miljömässig och kostnadseffektiv avfallshantering. 

  • Balpress för plast - Då plast i form av ensilageplast, "krymp-och-sträckfilm" ofta är mycket skrymmande är en balpress ofta helt oslagbar för att få kostnadseffektivitet i sin avfallshantering. Det gäller bara att välja en modell som matchar era behov och flöden.

  • Begagnad balpress - Att köpa en begagnad balpress för avfall är ett smart val av flera skäl. För det första, det är kostnadseffektivt, eftersom begagnade maskiner är betydligt billigare än nya. Dessutom minskar du din miljöpåverkan genom att återanvända en befintlig produkt istället för att skapa ny.

  • Balpressar med flera kammare - Kamrarna är vanligtvis två (men kan vara fler), där olika material placeras i olika kammare. De används ofta då det finns behov av att hantera två eller flera material parallellt och samtidigt ha en god arbetsmiljö där inte plast och wellpapp far omkring på verksamhetens golv.

  • Kanalpress - Att investera i en kanalpress är aktuellt för verksamheter med väldigt stora flöden av wellpapp och/eller mjukplast. Storleken på balarna som produceras i en kanalpress är ofta tillräckligt stora för att balarna skall kunna transporteras direkt till slutförbrukare av det återvunna materialet så som pappersbruk eller plastgranulerare. Det i sin tur innebär både bättre ekonomiska förutsättningar och en mer resurseffektiv hantering.

14 588

Timmar sparade från tippen

10 000

Nöjda kunder

4,5 / 5

Betyg

24/7

Alltid godkänd återvinning

När behövs en balpress

Behöver din verksamhet en balpress avfallshanteringen?

Det finns flera skäl till varför en verksamhet kan behöva investera i en balpress. För det första komprimerar den avfall till kompakta balar, vilket sparar utrymme och minskar transportkostnader. För det andra, skapar den en renare och mer organiserad arbetsmiljö, vilket förbättrar säkerhet och effektivitet.

En balpress är särskilt värdefull för hantering av återvinningsbart material som papper, kartong och plast. Den ökar återvinningsgraden och minskar miljöpåverkan, vilket visar på en verksamhets miljömedvetenhet och hållbarhetssträvan. En balpress är en kritisk komponent i modern avfallshantering och kan göra en stor skillnad för en verksamhets effektivitet och hållbarhetssträvan.

Innan du skaffar en balpress, överväg faktorer som utrymme för maskinen och lagringsmöjligheterna för att lagra balarna för att minska transporter. Välj inte en för liten maskin, då det kan vara klokt att investera i en större modell än vad du för tillfället behöver. Vi kan hjälpa dig att hitta en expert som anpassar lösningen efter dina specifika behov.

Jämför priser

Varför Recycla

Varför använda Recycla vid behov av balpress

Recycla förenklar och effektiviserar processen för att få prisuppgifter för bland annat balpressar från olika leverantörer. Du behöver bara skapa en förfrågan där du beskriver ert behov (inkludera gärna specifikationer och önskade kringtjänster). Om vi har tillräckligt med information kommer din förfrågan att skickas till flera kvalitetssäkrade leverantörer, annars kommer vi att återkoppla till dig.

Efter att leverantörerna har fått er förfrågan utvärderar de den och skapar sedan sina prisuppgifter baserat på era krav. Slutligen får ni prisförslagen och kan jämföra dem för att fatta ett informerat beslut. Du kommer märka hur mycket tid du kommer att spara samtidigt som du hittar den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen.

5 anledningar att använda Recycla

Recycla checkmark
Snabb prisjämförelse
Recycla checkmark
Upp till 4 kostnadsförslag att välja mellan
Recycla checkmark
Över 10 000 nöjda kunder
Recycla checkmark
Kostnadsfri offerttjänst
Recycla checkmark
Kostnadsfri rådgivning
Få offerter

FAQ

Vanliga frågor och svar

Vad är en balpress?

Det är en maskin som används för att komprimera avfall, särskilt kartong och plast, till kompakta balar.

Hur fungerar en balpress?

Vad kostar en balpress?

Vilka typer av avfall kan balpressar hantera?

Vilka typer av företag kan dra nytta av att använda en balpress?

Kostar Recycla något?

Vilka företag kommer skicka oss offerter via Recycla?

Vad är det för skillnad på en balpress och en komprimator?

Kan man få priser på en begagnad balpress?

Kan man hyra/leasa en balpress?

Hur vet jag att en balpress är det bästa valet för min verksamhet?

Har du fortfarande frågor?

Vårat trevliga team på support står redo att besvara dina frågor!

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

2 733

Erbjudanden senaste månaden

931

Uppdrag senaste månaden

7 204

Totalt antal omdömen