Elektronikåtervinning Malmö - Bild på Malmö bro

Elektronikåtervinning i Malmö

JÄMFÖR OCH BOKA

Vad kostar det att återvinna elektronik i Malmö?

Priset för elektronikåtervinning kan variera avsevärt. I många fall kan man få ersättning för elektronikskrot om man har kretskort, hårddiskar, och processorer - eftersom dessa elektronikkomponenter innehåller små mängder ädelmetaller som guld, silver, palladium och koppar. (Som privatperson är det i stort sett omöjligt att få någon ersättning.)

Däremot har skärmar, tangentbord, radioapparater, vitvaror, lampor, leksaker och hushållsapparater inget skrotvärde. Det kostar istället att bli av med sådant elektronikskrot. Priset varierar beroende på hur ofta ni behöver hämtning, hur mycket som ska hämtas och vad som ska hämtas.

Få offerter på elektronikåtervinning

Elektronikåtervinning för företag och privatpersoner

Om ditt företag ska göra sig av med elektronikavfall som exempelvis gamla datorer är det viktigt att avfallet hanteras korrekt – både med tanke på miljön och utifrån en säkerhetsaspekt. Vi kan hjälpa dig att jämföra aktörer som kan erbjuda lösningar för både elektronikåtervinning och säkerhetsdestruktion av hårddiskar med känslig data.

Som privatperson är det viktigt att du tar hand om ditt elektronikavfall på rätt sätt. Många återvinningscentraler i Malmö tar emot elektronikavfall gratis. Kontakta din kommun för mer information eller använd vår tjänst för att jämföra priser och alternativ för elektronikåtervinning i Malmö.

Jämför priser på elektronikåtervinning

Elektronikåtervinning – en viktig handling

Vi är beroende av elektronik för att stora delar av samhället ska fungera, men när elektroniken är trasig är det viktigt att den tas om hand på rätt sätt. Elektronikskrotet kan innehålla miljöfarliga ämnen som kvicksilver, PCB och flamskyddsmedel, men också värdefulla metaller som kan återanvändas i ny elektronik.

Exempel på elektronikavfall:

  • mobiltelefoner
  • datorer
  • radioapparater
  • vattenkokare
  • TV-apparater.

Läs mer om elektronikavfall.

Deras skrot blev en inkomst istället för en utgift

Vi hjälper hundratals företag hitta nya avfallspartners för att optimera deras avfallshantering. Ett av dessa företag som vi har hjälpt är elscooterbolaget Urbancorner.

De skapade en förfrågan där de önskade få hjälp med hämtning och återvinning av elskrot som blev över från reparationer av elcyklar. På Recycla blev de ihopmatchade med ett återvinningsföretag som var intresserad av att köpa skrotet. Något som Urbancorner tidigare betalat ganska mycket för att få hämtat blev nu istället en intäkt. Läs mer om Urbancorners historia från skrot till inkomst här.


Vanliga frågor och svar

Vad räknas som elektronikavfall?

Allt avfall som har sladd eller drivs av batteri räknas som elektronikavfall. Det kan innefatta allt från trasiga lampor och mobiltelefoner till uttjänta TV-apparater och datorer.

Hur återvinns datorer och annan IT-utrustning?

Vad händer med min personliga data när jag återvinner min dator?

Vad är "säkerhetsdestruktion" av elektronik?


Varför välja Recyclas tjänst?

Med Recycla är det enkelt att göra miljömedvetna val utan att kompromissa med vare sig tid eller pengar. Vi jämför priser och leverantörer åt dig, och sedan kan du boka det bästa alternativet genom oss. Behöver du hjälp att hitta det bästa alternativet för elektronikåtervinning i Malmö? Kontakta vår kunniga kundservice för kostnadsfri rådgivning.

5 anledningar att ta hjälp av Recycla

  • jämförelsepriser inom 5 sekunder
  • 1-4 offerter att välja mellan
  • över 1 000 anslutna företag
  • gratis offerttjänst
  • gratis rådgivning.

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

2013

Erbjudanden senaste månaden

713

Uppdrag senaste månaden

6710

Totalt antal omdömen

Löpande uppdrag: Telefoner/Surfplattor & Datorer - Företag - Göteborg

Urban Miners AB fick omdömet

2 st datorer - Privatperson - Stockholm

Betyg 5 Jag är mycket nöjd. De var lätt att boka tid och arbetet gjordes snabbt oc...

Uniswed AB (United Services Sweden AB) fick omdömet

Löpande uppdrag: Kretskort - Företag - Malmö

Urban Miners AB fick omdömet