Hyra container

Hyra container

JÄMFÖR OCH BOKA

Vad kostar det att hyra container

Priset på en container ligger från 1 680 kronor inkl. moms. Hyra per dag och kostnad för avfallet tillkommer på alla containrar.

Priserna i vår prisgenerator är generella priser baserat på historisk data från våra partners som hyr ut containrar runt om i Sverige. För att få exakta priser som passar dina önskemål behöver du skicka in en kostnadsfri förfrågan till oss. Inom några sekunder får du prisförslag från lokala företag som du kan jämföra mellan för att hitta den bästa lösningen! Slipp leta runt själv och låt Recycla hjälpa dig.

Containerstorlek
Riktpris (ink. moms)
0 - 10 m34810 kr
10 - 20 m39210 kr
20 - 30 m311020 kr

Spara tid och pengar när du ska hyra container

Hyr en container för allt ditt skräp och slipp trippen till tippen! Att hyra en container passar både bra för privatpersoner, företag och föreningar.

Recycla är Sveriges största jämförelsetjänst för återvinning och avfallshantering. Här jämför du priser från lokala företag som hyr ut containrar så att du kan hitta bäst lösning, helt unik för dig. Inte nog med att du sparar tid, du kan även spara pengar samtidigt som du har gjort ett hållbart val då Recycla enbart samarbetar med godkända och kvalitetssäkrade återvinningsföretag.

Populäraste valet på container idag ser vi är en mellanstor 15 kbm container för blandat avfall. När vi kollar historisk data ser att vi frånpriset på detta hamnar på ca 4 390 kr inkl. moms. I priset ingår transport, 1 dags hyra och återvinning av 1 ton avfall.

Få pris och boka din container idag

Så fungerar det att hyra sopcontainer

Att jämföra priser och hyra container via Recycla är busenkelt! Det enda du behöver göra är:

 • Skapa en förfrågan med uppgifter om: Hur stor container du behöver, vad för avfall du ska slänga, hur många dagar du behöver containern och adress
 • Därefter får du unika prisförslag inom några sekunder
 • Du jämför dina priser och bokar det erbjudande du är nöjd med i din kundportal
 • Container på plats redan inom 48h
 • Du slänger allt avfall som ska bort i lugn och ro
 • Container hämtas hem och avfallet sorteras och återvinns

Kostnaden för containern betalar du direkt med antingen kort, swish eller via faktura


Timmar sparade från tippen

14 588

Antal containeruthyrare

53

Nöjda kunder

10 000

Betyg

4,54 / 5

Sorteringsguide för container

Innan du hyr en avfallscontainer är det viktigt att veta vad för avfall du ska slänga. Beroende på vad du ska slänga så finns det lite olika regler som man behöver förhålla sig till. I vår snabbguide kan du filtrera på vilken typ av avfallsmaterial du vill slänga och får en checklista över avfall som du inte får slänga i den valda containern. Klicka på "Se tillåtna material" för att se vilka typer av avfall du får slänga i containern.

Behöver du hjälp i ditt val av avfallscontainer kan du få rådgivning av våra experter på kundservice!

Få pris och boka din container idag
Ej tillåtna material för Blandat avfall
Se tillåtna material

Inget matavfall eller vätska

Ingen elektronik eller batterier

Inga vitvaror

Inga däck

Inget farligt avfall eller asbest

Inget tryckimpregnerat eller behandlat virke

Storleksguide

Hitta rätt container för ditt projekt! Välj storlek för att se mått och max last.

När du ska hyra en container är det viktigt att välja rätt storlek för ditt behov. Vi erbjuder information om de vanligaste containerstorlekarna, inklusive maxvikt och den plats som krävs för att placera containern.

Det kan dock vara svårt att få en verklig uppfattning om storleken, så vi rekommenderar att du antingen mäter hemma eller kontaktar vår kundservice för hjälp.

Mått:

Mått på en öppen 10 kbm container

Max last

6 ton

Utrymme som krävs

 • Måste placeras på plan och hård yta på minst 3,5m bredd och 15m längd.
 • 10kbm container får perfekt plats på en parkeringsruta.
 • Om placering under tak behöver det finnas en fri höjd på 7m.
Boka 10kbm container

Container, byggsäck eller bortforsling?

Hantering av avfall kan ibland kännas som en utmaning. Men det behöver faktiskt inte vara så krångligt eller dyrt. Gäller bara att veta hur mycket tid du har för ditt projekt och hur mycket skräp som ska bort!

Har ni stora mängder med avfall eller lite med tid? Då är sopcontainer bäst alternativ för dig. Priset för att hyra container varierar beroende på vad för avfall du ska slänga. Ju mer blandat du slänger, desto dyrare blir sopcontainern.

Bor du i lägenhet eller har ett mindre projekt? Då är byggsäckar en flexibel och lättanvänd lösning. Byggsäckar, även kallade big bags eller storsäckar, är enkla att köpa på närmsta byggvaruhandel och sen fylla med ditt avfall för hämtning. Du kan läsa mer om hämtning av byggsäckar här.

Bor du långt ute på vischan eller mindre mängder avfall? Då kan bortforsling vara bäst alternativ. Många transportfirmor som hyr ut avfallscontainer och hämtar byggsäckar har ibland dyra zontillägg, som påverkar de som bor långt bort. Då är en bortforslingsfirma ett bättre alternativ, och man kan även få RUT-avdrag i vissa fall. Läs mer om bortforsling här.

Oavsett vilket alternativ du undrar över så hjälper Recycla dig. Vi hjälper dig med rådgivning och kan ta fram unika prisförslag på alla alternativ om du vill.


Vanliga frågor och svar

Vad kostar en container med blandat avfall?

En container med blandat avfall kostar runt 4 390 - 8 310 kronor. I priset ingår 1 utställning, 1 hemtag, 1 dags hyra och behandling av 1 ton avfall. Priset varierar beroende på var i Sverige du bor, hur stor container du vill ha, vad för avfall du ska slänga och hur länge du vill hyra containern.

För att få exakta priser behöver du fylla i en kostnadsfri förfrågan hos oss!

Får man placera en container på gatan?

Får man ha container på sin tomt?

Vad får man slänga i en container?

Vad påverkar priset för att hyra en container?

Kan ni hjälpa vem som helst som vill hyra en container?

Hur betalar man?

Vad ska man tänka på när man hyr container?

Varför ska jag jämföra priser innan jag hyr en container?


Varför Recycla

När du behöver hyra en container finns det flera faktorer att tänka på för att göra rätt val. Recycla är det smarta valet som gör det enklare för dig.

Här är 5 anledningar till att välja Recycla för dina återvinningsbehov:

 1. Gratis offerttjänst - så att du kan snabbt jämföra priser och alternativ för att boka bäst lösning.
 2. Gratis rådgivning - Vår erfarna kundservice hjälper alltid till under hela processen, från förfrågan till betalning, och finns tillgänglig när du behöver rådgivning.
 3. Sveriges främsta återvinningsföretag samlade på en sajt. Alla företag är kvalitetssäkrade och kan redovisa godkända återvinningsprocesser för att säkerställa att du får bästa möjliga service.
 4. Över 10 000 nöjda kunder.
 5. Snabb leverans av containrar och återvinningslösning.

Oavsett var i landet du befinner dig kan du lita på Recycla för att ge dig den bästa lösningen. Vi strävar efter att samarbeta med de bästa återvinningsföretagen i Sverige för att säkerställa en hållbar avfallshantering. På vår hemsida kan enklare än någonsin hitta och jämföra de bästa lösningarna möjliga just för dig.


Vad säger våra kunder

Anders,

Solcellsproffsen

Vi valde att använda oss av Recyclas jämförelsetjänst för att vi ville ha en så smidig lösning på vår återvinning som bara möjligt. När du skickat in en förfrågan på hemsidan får du en kontaktperson som du kan höra av dig till. Du lyfter luren och de kommer dagen efter, tömmer och så kommer en ny container på plats.

Gabriel,

Villaägare

Jag skickade in en intresseanmälan på Recycla för en container och jag bestämde mig för att slå till eftersom jag fick ett bra pris. Dessutom hade jag en och samma kontaktperson genom hela processen. Den servicen, att kunna ringa någon vid frågor, är något jag verkligen uppskattade.

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

1931

Erbjudanden senaste månaden

704

Uppdrag senaste månaden

6715

Totalt antal omdömen

Hyra av 10 m³ container för Blandat avfall

PreZero Recycling AB fick omdömet

Hyra av 10 m³ container för Blandat avfall

PreZero Recycling AB fick omdömet

Hyra av 10 m³ container för Blandat avfall

PreZero Recycling AB fick omdömet