Källsortering för företag

Källsortering för företag

JÄMFÖR OCH BOKA

Källsortering för företag – Hitta bästa pris & lösning direkt

Jämför priser och lösningar på källsortering för företag. Kostnadsfritt och bindningsfritt hjälper vi verksamheter, företag och föreningar hitta rätt lösning till bästa pris från kvalitetssäkrade återvinningsföretag över hela Sverige.

Med över 10 års erfarenhet har vi hjälpt tusentals företag hitta effektiva lösningar för deras källsortering och på bara de 3 senaste åren har vi hjälpt mer än 2 300 företag hitta ny avfallspartner. Oavsett storlek på ert företag eller bransch ni är i, så kan ni också hitta bäst källsorteringslösning.

Skapa förfrågan & få offerter

Hur börjar vi källsortera på företaget?

Att implementera källsortering på företag kan verka som en utmaning, men det är varken komplicerat eller dyrt. Vi finns här för att guida er genom och se till att ni får en smidig start på er källsorteringsresa. Här är några steg att överväga när ni börjar källsortera på ert företag:

  1. Börja först med att se över vilka typer av avfall ert företag genererar mest av. Passa på att fråga personalen vad för avfall de önskar få hjälp med. Kan hända att ni har mängder med sekretessmaterial som behöver tas hand om på ett lämpligare sätt, eller väldigt stora mängder kartong som hade behövt komprimerats med en balpress eller komprimator.
  2. Skapa tydliga insamlingsstationer: Placera lämpliga sopkärl och återvinningsbehållare på strategiska platser på kontoret eller arbetsplatsen. Se till att dessa är tydligt märkta och att det finns tillräckligt med behållare för varje typ av avfall. Det kan vara till hjälp att ha särskilda kärl för papper, plast och kartong i närheten av skrivbord och kopieringsmaskiner för att underlätta sorteringen i vardagen.
  3. Samla in och jämför priser: Nu när vi vet vad för avfall som ska hämtas är det dags att samla in offerter från godkända återvinningsföretag för att komma igång med sophämtningen. Skapa en kostnadsfri förfrågan via vårt formulär där ni så tydligt som det går beskriver ert behov. Därefter får ni offerter från lokala återvinningsföretag att jämföra mellan. Välj sen det erbjudande ni är mest nöjda med.
  4. Utvärdera och förbättra: Efter att ni har haft sophämtning av er källsortering igång ett tag är det dags att utvärdera. Behöver ni minska eller öka antalet hämtningar? Finns det någon annan avfallstyp ni hade behövt få hämtning av? Lyssna på er personal och ta vara på deras idéer och feedback!
Få offerter

Varför är källsortering viktigt för ert företag?

Alla företag genererar avfall, oavsett hur stor verksamheten är. Det som skiljer sig åt är mängderna och vad för avfall man genererar. Genom att aktivt engagera er i källsorteringen kan ni uppnå flera fördelar.

För det första kan ni minska avfallskostnaderna avsevärt genom att sortera ut material som kan återvinnas, så som kartong, papper och plast. Källsortering bidrar även till att ni minskar mängderna blandat avfall som hushållsavfall och på så sätt minskar ni antal dyra hämtningar.

Dessutom bidrar källsorteringen till att minska klimatpåverkan! Genom att återvinna material i stället för att skicka det till deponi eller förbränning minskar ni ert företags koldioxidutsläpp och sparar naturresurser. Detta kan också förbättra företagets hållbarhetsprofil och uppfylla kraven från miljömedvetna kunder och samarbetspartners.

Recycla har samlat hundratals godkända och kvalitetssäkrade återvinningsföretag, så att ni kan hitta och jämföra priser. På så sätt stöttar ni även lokala företag som ni kanske annars inte hade hittat. Vår grundinställning är att vi vill ha Sveriges bästa företag inom återvinningsbranschen, oavsett storlek. Exempel på företag ni kan få offert från:

  • Insamlingsbolag & transportföretag
  • Återvinningsföretag & materialförädlare
  • Slutförbrukare (kraft-, värmeverk, smältverk, pappersbruk, etc.)
  • Miljönkonsulter m.fl.

Vi ställer också noggranna krav på våra partners och tillåter enbart företag som kan redovisa en kvalitetssäkrad återvinningsprocess, innehar erforderliga tillstånd för att bedriva verksamheten, är registrerad för moms, f-skattesedel och arbetsgivaravgift.

Vanliga frågor och svar

Vad för avfall kan man källsortera?

Allt avfall som inte är kommunalt avfall (mat- och restavfall). Exempel på avfall som kan källsorteras är: glas, kartong, papper, tidningar, plast och andra förpackningar. Samt elavfall som ljuskällor, batterier, sladdar och drosklar med mera kan man ha källsortering för. Vissa företag önskar även få hjälp med sekretessmaterial som sekretesspapper, hårddiskar, datorer och produkter. Allt detta kan ni få offerter på hantering av via Recycla!

Varför bör vårt företag källsortera?

Måste företag källsortera?

Måste företag sortera ut matavfall?

Kan inte vårt företag bara slänga källsorteringen på återvinningsstationen?

Hur bör vi källsortera?

Blandas inte allt avfall som samlas in ändå?

Vad är skillnaden på kartong och wellpapp?

Hur börjar vi källsortera på företaget?


Vad säger våra kunder

Jascha, delägare och grundare ,

Mainstay fastigheter AB.

Allt föll på plats väldigt enkelt när vi snabbt och smidigt, via Recycla.se, blev satta i kontakt med rätt leverantör för våra behov. Vi har haft Recycla som stöd under hela processen vilket har varit ovärderligt.

Björn, managing partner,

Werket AB

Det var en extremt smidig process. Jag behövde bara beskriva vad vi hade för behov och sen tog det inte lång tid innan det började trilla in bra offertförslag. Från att vi ställde vår förfrågan på Recycla till dess att vi hade ett färdigt påskrivet kontrakt med ett återvinningsföretag tog det totalt endast 48 timmar! Sedan dess har vårt samarbeta med återvinningsföretag löpt på väldigt fint och vi är mycket nöjda.

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

2096

Erbjudanden senaste månaden

726

Uppdrag senaste månaden

6864

Totalt antal omdömen

Löpande uppdrag: Returpapper & Pappersförpackningar - Kontor - Väddö, Norrtälje

Otroligt snabb återkoppling bra service

PreZero Recycling AB fick omdömet

Löpande uppdrag: Returpapper & Pappersförpackningar - Kontor - Väddö, Norrtälje

Otroligt snabb återkoppling bra service

PreZero Recycling AB fick omdömet