Hur fungerar Recycla

Källsortering för företag – Hitta bästa pris & lösning direkt

Jämför priser och lösningar på källsortering för företag. Kostnadsfritt och bindningsfritt hjälper vi verksamheter, företag och föreningar hitta rätt lösning till bästa pris från kvalitetssäkrade återvinningsföretag över hela Sverige.

Med över 10 års erfarenhet har vi hjälpt tusentals företag hitta effektiva lösningar för deras källsortering och på bara de 3 senaste åren har vi hjälpt mer än 2 300 företag hitta ny avfallspartner. Oavsett storlek på ert företag eller bransch ni är i, så kan ni också hitta bäst källsorteringslösning.

Skapa förfrågan & få offerter

Varför källsortera?

Varför är källsortering viktigt för ert företag?

Genom att aktivt engagera er i källsortering kan ert företag dra nytta av flera fördelar. För det första kan ni betydligt minska era avfallskostnader genom att sortera ut material som kan återvinnas, vilket minskar behovet av kostsamma hämtningar för blandat avfall. Dessutom bidrar källsortering till att minska er klimatpåverkan genom att minska koldioxidutsläpp och spara naturresurser.

Recycla har samlat hundratals godkända och kvalitetssäkrade återvinningsföretag, så att ni kan hitta och jämföra priser. På så sätt stöttar ni även lokala företag som ni kanske annars inte hade hittat. Vår grundinställning är att vi vill ha Sveriges bästa företag inom återvinningsbranschen, oavsett storlek.

Vi ställer höga krav på våra partners och endast företag som kan visa upp en kvalitetssäkrad återvinningsprocess, innehar nödvändiga tillstånd och registreringar samt följer gällande skatteregler och arbetslagstiftning.

Genom att omfamna källsortering och använda Recycla som hjälp kan ert företag göra en betydande insats för både miljön och er egen ekonomi.

Få offerter

Hur börjar man källsortera?

Hur börjar vi källsortera på företaget?

Att implementera källsortering på företag kan verka som en utmaning, men det är varken komplicerat eller dyrt. Vi finns här för att guida er genom och se till att ni får en smidig start på er källsorteringsresa. Här är några steg att överväga när ni börjar källsortera på ert företag:

  1. Börja först med att se över vilka typer av avfall ert företag genererar mest av. Passa på att fråga personalen vad för avfall de önskar få hjälp med. Kan hända att ni har mängder med sekretessmaterial som behöver tas hand om på ett lämpligare sätt, eller väldigt stora mängder kartong som hade behövt komprimerats med en balpress eller komprimator.
Få offerter

  1. Skapa tydliga insamlingsstationer: Placera lämpliga sopkärl och återvinningsbehållare på strategiska platser på kontoret eller arbetsplatsen. Se till att dessa är tydligt märkta och att det finns tillräckligt med behållare för varje typ av avfall. Det kan vara till hjälp att ha särskilda kärl för papper, plast och kartong i närheten av skrivbord och kopieringsmaskiner för att underlätta sorteringen i vardagen.

  2. Samla in och jämför priser: Nu när vi vet vad för avfall som ska hämtas är det dags att samla in offerter från godkända återvinningsföretag för att komma igång med sophämtningen. Skapa en kostnadsfri förfrågan via vårt formulär där ni så tydligt som det går beskriver ert behov. Därefter får ni offerter från lokala återvinningsföretag att jämföra mellan. Välj sen det erbjudande ni är mest nöjda med.

  3. Utvärdera och förbättra: Efter att ni har haft sophämtning av er källsortering igång ett tag är det dags att utvärdera. Behöver ni minska eller öka antalet hämtningar? Finns det någon annan avfallstyp ni hade behövt få hämtning av? Lyssna på er personal och ta vara på deras idéer och feedback!

Varför Recycla

Varför välja Recycla för källsortering för företag?

Recycla strävar efter att göra miljövänliga val till en enkel och naturlig del av vardagen. Ibland kan dock tiden och energin vara knapp. Därför finns vi här för att erbjuda smidiga och snabba lösningar för källsorteringen. Vi har samlat Sveriges främsta återvinningsföretag på en och samma plats för att göra processen så enkel som möjligt för ditt företag.

Behöver ni hjälp med källsortering? Skapa en kostnadsfri förfrågan hos oss och välj sedan själva det alternativ som passar er bäst!

Fem anledningar att välja Recycla

Recycla checkmark
Trygg destruktion av sekretess
Recycla checkmark
Gratis jämförelsetjänst
Recycla checkmark
Jämför erbjudanden från godkända företag
Recycla checkmark
10 000 nöjda kunder
Recycla checkmark
Gratis rådgivning

FAQ

Vanliga frågor och svar

Vad för avfall kan man källsortera?

Allt avfall som inte är kommunalt avfall (mat- och restavfall). Exempel på avfall som kan källsorteras är: glas, kartong, papper, tidningar, plast och andra förpackningar. Samt elavfall som ljuskällor, batterier, sladdar och drosklar med mera kan man ha källsortering för. Vissa företag önskar även få hjälp med sekretessmaterial som sekretesspapper, hårddiskar, datorer och produkter. Allt detta kan ni få offerter på hantering av via Recycla!

Varför bör vårt företag källsortera?

Måste företag källsortera?

Måste företag sortera matavfall?

Kan inte vårt företag bara slänga källsorteringen på återvinningsstationen?

Hur bör vi källsortera?

Blandas inte allt avfall som samlas in ändå?

Vad är skillnaden på kartong och wellpapp?

Hur börjar vi källsortera på företaget?

Har du fortfarande frågor?

Vårat trevliga team på support står redo att besvara dina frågor!

Omdömen

Vad säger våra kunder

Allt föll på plats väldigt enkelt när vi snabbt och smidigt, via Recycla.se, blev satta i kontakt med rätt leverantör för våra behov. Vi har haft Recycla som stöd under hela processen vilket har varit ovärderligt.

Jascha,

Delägare och grundare, Mainstay fastigheter AB.

Det var en extremt smidig process. Jag behövde bara beskriva vad vi hade för behov och sen tog det inte lång tid innan det började trilla in bra offertförslag. Från att vi ställde vår förfrågan på Recycla till dess att vi hade ett färdigt påskrivet kontrakt med ett återvinningsföretag tog det totalt endast 48 timmar! Sedan dess har vårt samarbeta med återvinningsföretag löpt på väldigt fint och vi är mycket nöjda.

Björn, managing partner,

Werket AB

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

2 733

Erbjudanden senaste månaden

931

Uppdrag senaste månaden

7 204

Totalt antal omdömen