Återvinning i Göteborg - Bild på feskekörka

Återvinning i Göteborg - för företag och privatpersoner

JÄMFÖR OCH BOKA

Upptäck den bästa lösningen för återvinning

Har du avfall som behöver återvinnas? Recycla kan hjälpa dig att hitta en kostnadseffektiv lösning för återvinning i Göteborg. Använd vår jämförelsetjänst och få 1-4 offerter inom 5 sekunder.

Få offerter

Det lönar sig att jämföra priser

Genom att jämföra priser kan du hitta den mest prisvärda lösningen. Vi samarbetar med mer än 350 återvinningsföretag och inhämtar kontinuerligt information från våra partners om transportkostnader och avfallshantering. Det gör det möjligt för dig att kunna jämföra olika leverantörer och anlita återvinningsföretag direkt genom oss.

Skapa förfrågan & jämför priser

Löpande mängder avfall - lös avfallshanteringen

Har er verksamhet i Göteborg avfall som behöver hanteras löpande? Avfallshantering är något som bara bör fungera, och vi på Recycla tror att man kan optimera hanteringen för att göra den mer miljövänlig och samtidigt sänka sina avfallskostnader. Är ni nyfikna på hur ni kan sänka era avfallskostnader? Läs mer om avfallshantering här.

Mindre mängd avfall

För mindre mängder avfall eller begränsat utrymme är byggsäck ett flexibelt alternativ. Vill du ha råd om huruvida du ska välja container, byggsäck eller en annan lösning för återvinning i Göteborg kontakta oss för kostnadsfri rådgivning.

Större mängd avfall

Behöver du göra dig av med större mängder avfall kan en container vara det bästa valet. Använd vårt verktyg för att se mått och maxlast för containrarna. Du kan läsa mer om containrar i Göteborg här.

Mått:

Mått på en öppen 10 kbm container

Max last

6 ton

Utrymme som krävs

 • Måste placeras på plan och hård yta på minst 3,5m bredd och 15m längd.
 • 10kbm container får perfekt plats på en parkeringsruta.
 • Om placering under tak behöver det finnas en fri höjd på 7m.
Boka 10kbm container

Så hittar du den bästa lösningen för återvinning i Göteborg

Behöver du hjälp med återvinning i Göteborg så kan vi hjälpa dig. Genom att skicka in en förfrågan så kan vi koppla samman dig med ett kvalitetssäkrat företag.

I din förfrågan beskriver du:

 • vilken typ av avfall du vill återvinna
 • var avfallet ska hämtas
 • fler detaljer kring avfallet och transporten genom att bifoga en bild
 • hur ofta du behöver tjänsten – tillfälligt eller löpande
 • tidsram för arbetet.

Typen av avfall, hur lång tid det tar att åka till dig och företagets förmåga att hantera återvinning i Göteborg är faktorer som påverkar priset. Därför tjänar du alltid på att jämföra olika företags erbjudanden.

Typer av avfall

Oavsett om du är en privatperson, en företagare eller driver en bostadsrättsförening så är det lätt att samla på sig avfall. Vi kan hjälpa dig att återvinna:

 • förpackningar
 • organiskt avfall
 • trä/returträ
 • elektronikskrot
 • glas
 • plast
 • skrot och metall
 • farligt avfall
 • grovsopor
 • returpapper.
Jämför offerter

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar det att hyra en container för blandat avfall i Göteborg?

Att hyra en container för blandat avfall kostar från 5440 kr inkl. moms. Kostnaden täcker utplacering, upphämtning, hyra för en dag samt hantering av 1 ton blandat avfall. Priset kan variera beroende på var i Göteborg du befinner dig – därför är det alltid klokt att jämföra olika företag som hanterar återvinning i Göteborg.

Får man ställa containern på gatan hur som helst?

Vad kostar det att hämta en byggsäck i Göteborg?

När är en byggsäck ett bra alternativ?

Vem har ansvar för sitt avfall?

Hur kvalitetssäkrar Recycla företagen som är medlemmar?


Varför välja Recycla?

Det finns många skäl till att jämföra priser mellan olika aktörer när det gäller återvinning i Göteborg. För det första kan kostnaderna skilja sig åt betydligt mellan olika företag, för det andra kan företagen erbjuda olika tjänster och slutligen kan det finnas variationer i hur miljövänligt företaget hanterar avfallet. Genom att använda Recyclas tjänst kan du både sänka dina avfallskostnader och minska miljöpåverkan.

5 skäl att jämföra genom oss

 • prisjämförelse inom 5 sekunder
 • upp till 4 offerter
 • samarbete med över 350 återvinningsföretag
 • kostnadsfri offertförfrågan
 • kostnadsfri rådgivning.

Vad säger våra kunder

Sebastian, VD,

Urbancorner AB

På Recyclas sajt blev vi ihopmatchade med ett företag som var intresserade av att köpa vårt skrot. Det har underlättat enormt för oss och företaget har stenkoll på allt. Det som vi tidigare betalade ganska mycket för att bli av med är nu istället en intäkt.

Jascha, delägare och grundare ,

Mainstay fastigheter AB.

Allt föll på plats väldigt enkelt när vi snabbt och smidigt, via Recycla.se, blev satta i kontakt med rätt leverantör för våra behov. Vi har haft Recycla som stöd under hela processen vilket har varit ovärderligt.

Björn, managing partner,

Werket AB

Det var en extremt smidig process. Jag behövde bara beskriva vad vi hade för behov och sen tog det inte lång tid innan det började trilla in bra offertförslag. Från att vi ställde vår förfrågan på Recycla till dess att vi hade ett färdigt påskrivet kontrakt med ett återvinningsföretag tog det totalt endast 48 timmar! Sedan dess har vårt samarbeta med återvinningsföretag löpt på väldigt fint och vi är mycket nöjda.

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

2013

Erbjudanden senaste månaden

713

Uppdrag senaste månaden

6710

Totalt antal omdömen

Bortforsling av 6 m³ - Trollhättan

Fungerade bra

Återvinningsbilen i Väst AB fick omdömet

Bortforsling av 1 m³ (inkl. vitvaror) - Järfälla

Snabbt och smidigt!

Samira Flytt AB fick omdömet

Bortforsling av 3 m³ - Solna

Peter är bra på att kommunicera, håller tiden och han är bra på att hitta på lösni...

Uniswed AB (United Services Sweden AB) fick omdömet