Återvinning

Upptäck den bästa lösningen för återvinning

Behöver ditt företag få hjälp med er återvinning i Göteborg? Recycla hjälper dig utan kostnad få priser från återvinningsföretag och du binder inte upp dig på något. Använd vår jämförelsetjänst och få flera offerter att välja mellan.

Genom att jämföra priser kan du hitta den mest prisvärda lösningen. Vi samarbetar med mer än 350 återvinningsföretag och inhämtar kontinuerligt information från våra partners om transportkostnader och avfallshantering. Det gör det möjligt för dig att kunna jämföra olika leverantörer och anlita återvinningsföretag direkt genom oss.

Jämför priser

Varför Recycla?

Varför välja Recycla för återvinning i Göteborg?

Det finns många skäl till att jämföra priser mellan olika aktörer när det gäller återvinning i Göteborg. För det första kan kostnaderna skilja sig åt betydligt mellan olika företag och för det andra kan företagen erbjuda olika återvinningstjänster som kan förbättra er återvinning. Vi på Recycla har samlat alla godkända återvinningsföretag på vår plattform, allt från en specialist på frigolit till rikstäckande aktörer. Genom att använda vår tjänst kan du sänka din avfallskostnader och bättra er miljöpåverkan.

5 anledningar att välja Recycla

Recycla checkmark
Snabb prisjämförelse
Recycla checkmark
Upp till 4 kostnadsförslag att välja mellan
Recycla checkmark
Över 10 000 nöjda kunder
Recycla checkmark
Kostnadsfri offerttjänst
Recycla checkmark
Kostnadsfri rådgivning
Jämför priser

Avfallskrav

Måste företag sortera avfall?

Det är krav på alla avfallslämnare, både privatpersoner och företag, att sortera sitt avfall. I Göteborg ska företag och verksamheter lagra avfallet på ett säkert sätt, och det är ert ansvar att hantera återvinningen och avfallshanteringen.

Kommunen hämtar ert restavfall och matavfall. Därefter tecknar ni ett eget abonnemang för förpackningar, farligt avfall och icke brännbart med en privat aktör.

En privat aktör kan hjälpa er med hämtning och hantering av avfallet, redovisning av avfallet och rapportering av farligt avfall till Naturvårdsverket. Priset på återvinning och avfallshantering bland privata aktörer kan skilja sig mycket beroende på vilket avfall ni har – det är alltid lämpligt att jämföra! Jämför kostnadsfritt på Recycla.

Var lämnar företag farligt avfall?

Som företag i Göteborg måste du ha ÅVC-kort för att få lämna farligt avfall på kommunens återvinningscentral. Har ditt företag kontinuerliga mängder av farligt avfall, till exempel om ni bedriver en frisörsalong, industri och butik, måste ni dokumentera allt ert farliga avfall till Naturvårdsverket. Läs mer om anteckningsskyldighet här.

Om ditt företag behöver hjälp med att rapportera farligt avfall kan ni få det genom att anlita ett godkänt återvinningsföretag. Via Recycka kan du kostnadsfritt få upp till 4 offerter för just detta. Du kan skapa en förfrågan om farligt avfall här.

14 588

Timmar sparade från tippen

4,5 / 5

Betyg

10 000

Nöjda kunder

24/7

Alltid godkänd återvinning

Så går det till

Så hittar du den bästa lösningen för återvinning i Göteborg

Recycla är en kostnadsfri jämförelsetjänst där du hittar Sveriges bästa företag för allt inom återvinning. Nu kan du som företag och verksamhet i Göteborg få hjälp med att jämföra priser på er återvinning och avfallshantering direkt online.

Det är enkelt, så här funkar det:

 • Skapa en kostnadsfri förfrågan.
 • Var tydlig i din förfrågan med vad för avfall som ska hämtas, volymer och antal hämtningar.
 • Ge gärna fler detaljer kring avfallet och transporten genom att bifoga en bild.
 • Jämför dina prisförslag

Typen av avfall och företagets förmåga att hantera återvinning i Göteborg är faktorer som påverkar priset. Därför tjänar du alltid på att jämföra olika företags erbjudanden.

Vi på Recycla kan bl.a. hjälpa dig få priser på:

 • Förpackningar
 • Tidningar
 • Returpapper
 • Sekretesspapper
 • Farligt avfall
 • Avfallsutrustning
 • Grovsopor
 • Trä/returträ
 • Elektronikskrot
 • Skrot och metall
Jämför priser

Tillfällig mängder

Kan ni inte transportera avfallet själva?

Har ni fått ett tillfälligt men större mängd parti avfall ni inte kan transportera själva? Då kan Recycla hjälpa dig kostnadsfritt med att ta fram offerter på:

Hittar du inte det du söker? Kontakta gärna vår kundtjänst för kostnadsfri rådgivning.

Får man inte lämna förpackningar på återvinningsstationen som företag?

Nej det får ni inte. Bara privatpersoner får slänga förpackningsavfall på återvinningsstationerna. Däremot får företag teckna ett ÅVC-kort till återvinningscentralen där man får åka till tippen sex per år.

Kontakta Göteborg Stad för att teckna ÅVC-kort.

FAQ

Vanliga frågor och svar

Kostar det något?

Nej, att få priser via Recycla är kostnadsfritt och du binder inte upp dig på något.

Får företag kasta på återvinningsstationen?

Får företag kasta på återvinningscentralen?

Måste företag sortera matavfall?

Måste företag källsortera?

Blandas inte allt avfall som samlas in ändå?

Vad gör man med farligt avfall?

Vem har ansvar för sitt avfall?

Hur kvalitetssäkrar Recycla företagen som är medlemmar?

Har du fortfarande frågor?

Vårat trevliga team på support står redo att besvara dina frågor!

Omdömen

Vad säger våra kunder

Allt föll på plats väldigt enkelt när vi snabbt och smidigt, via Recycla.se, blev satta i kontakt med rätt leverantör för våra behov. Vi har haft Recycla som stöd under hela processen vilket har varit ovärderligt.

Jascha,

Delägare och grundare, Mainstay fastigheter AB.

Det var en extremt smidig process. Jag behövde bara beskriva vad vi hade för behov och sen tog det inte lång tid innan det började trilla in bra offertförslag. Från att vi ställde vår förfrågan på Recycla till dess att vi hade ett färdigt påskrivet kontrakt med ett återvinningsföretag tog det totalt endast 48 timmar! Sedan dess har vårt samarbeta med återvinningsföretag löpt på väldigt fint och vi är mycket nöjda.

Björn, managing partner,

Werket AB

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

2 388

Erbjudanden senaste månaden

849

Uppdrag senaste månaden

7 205

Totalt antal omdömen