Silver - Återvinning/Skrotning?

Vi hjälper dig gratis! Jämför 1-4 prisförslag från godkända uppköpare av silver i Stockholm, Göteborg, Malmö & övriga Sverige. Snabbt, Enkelt & Gratis!

Viktig Information!

Observera att det nuvarande läget som uppstått pga covid-19, innebär kraftigt sänkta priser på skrot och metall.

Återvinning av silver

Silver är, precis som guld, en mycket värdefull och formbar ädelmetall. Återvinning av ädelmetaller kallas för affinering.

För att dessa ädelmetaller skall återvinnas korrekt så är det viktigt att ni väljer en aktör som är ett kvalitetssäkrat företag. Då hjälper du miljön genom att se till att silvret återvinns och man inte behöver använda sig av nytt silver för att producera tex smycken.

Silver återvinns idag mestadels på samma sätt man gjort i hundratals år.

Globalt går ungefär hälften av allt silver som produceras till el- och elektronikindustrierna, men också smyckesindustrin är en väldigt stor slutanvändare.

Man återvinner även sk "Krätz" som är alla former av organiskt material som kan innehålla ädelmetaller som silver.

Det är tex material som funnits i en guldsmedsverkstad där ädelmetall återfinns på många olika ställen. Det kan tex vara kartonger som stått i en guldsmeds verkstad under många år.

Om ni behöver hjälp och rådgivning kring hur ni bäst återvinner ert silver så når ni oss direkt på nedanstående telefonnummer.

Våra rådgivare kan hjälpa er att hitta en lösning för era behov, oavsett mängd.

Om ni är intresserade av andra ädelmetaller så hittar ni mer information i menyn till vänster.