Hitta bästa alternativ inom avfallsutrustning

Hitta ditt bästa alternativ inom avfallsutrustning

Med rätt avfallsutrustning kan er verksamhet kapa kostnader, frigöra utrymme och tid samtidigt som ni minskar miljöpåverkan. Oavsett om ni vill hyra, leasa eller köpa återvinningsutrustning så kan Recycla guida er till det bästa alternativet för era behov.

Via Recycla kan du jämföra priser och leverantörer för att hitta den bästa avfallshanteringsutrustningen. Vi hjälper dagligen företag och föreningar att hitta prisvärda och klimatsmarta lösningar.

Med Recycla kan ni få offerter från lokala återvinningsföretag, skräddarsydda utefter era behov, helt kostnadsfritt och utan bindning. Se till att ni effektiviserar tid och kostnad för er verksamhet.

Skapa förfrågan & få offert

Vilken avfallsutrustning finns det?

Vilken avfallsutrustning finns det?

Att veta vilken typ av avfallsutrustning som är den bästa och mest lämpliga för verksamheten kan vara svårt. Därför har vi skapat en guide som gör det enklare för dig att välja mellan alla olika alternativ som exempelvis underjordsbehållare för avfall, stationär komprimator, balpress och miljöskåp för förvaring av miljöfarligt avfall.

Här kan du se exempel på olika typer av avfallsutrustning som de flesta verksamheter använder sig av idag. Växla mellan de olika alternativen för att se information om var utrustning.

Skapa förfrågan & få offerter

Specifiera typ av avfall som ska slängas

För verksamheter med gott om markutrymme och ett stort behov av avfallshantering

Stationär komprimator

Stationär komprimator

Lämpliga fraktioner: Brännbart, torrt material, wellpapp, mjukplast, hårdplast, blött och organiskt avfall.

Beskrivning: Har en fast pressenhet och en containerbehållare. Vid tömning kopplas containern loss medan pressdelen sitter kvar på marken. Fördelen med att ha pressdelen separat är att det är möjligt att slänga mycket mer avfall i en stationär komprimator än i en mobil komprimator.

Komprimatorer kan med fördel integreras med vägg för enkel hantering med inkastningstratt genom väggen. Flera leverantörer erbjuder mer extrautrustning som kärlyft, sms-aviseringar när komprimatorn är full, dräneringssystem för att underlätta hanteringen av blött avfall m.m.

Få offerter på stationär komprimator

Övrigt utrustning

Skräddarsy lösningar

Utöver de välkända avfallsutrustningarna som komprimatorer och balpressar finns det ett brett spektrum av annan utrustning som många företag använder sig av idag. Varje företag har unika förutsättningar när det gäller avfallshantering, och det är därför viktigt att skräddarsy lösningar som uppfyller de specifika behoven.

Få offerter på avfallsutrustning

Exempel på övrig utrustning:

  • Glaskross: Volymreducerar glas och glasförpackningar. Genom att krossa glaset minskas dess volym, vilket sparar utrymme vid transport och lagring. Detta bidrar till att optimera företagets avfallshantering och kan minska antalet hämtningar av glas.
  • Rullkomprimator: Volymreducerar större och skrymmande material. Med en större kranarm som har huvud med spikar, rullas den över avfallet för att krossa och komprimera avfallet som ligger i containern. Detta är optimalt för företag och kommuner med mycket träavfall, metallskrot och grovsopor.
  • Skruvkomprimator: Extremt hög komprimeringsgrad för tuffare material. Ni kan kasta in avfall som är svårare att minska i volym, till exempel hårt och segt material som plastavfall. I maskinen finns större skruvar som river, krossar och komprimerar avfallet. Avfallet samlas sedan i en container där ni får meddelande när containern är full och behöver tömmas.

Vanliga frågor & svar

Vanliga frågor och svar

Vad är den största skillnaden mellan en stationär och en mobil komprimator?

Stationära komprimatorer är utvecklade för större volymer och passar verksamheter med stor markyta. De har en fast pressenhet och en separat containerbehållare. Mobila komprimatorer är transportabla, med pressdelen inbyggd i containern, vilket gör dem lämpliga för verksamheter med begränsad yta.

Vad är en balpress och när är den bäst att använda?

Vilka är fördelarna med underjordsbehållare?

Vad förvarar jag i ett miljöskåp?

I vilka situationer är en container lämplig att använda?

Hur kvalitetssäkrar Recycla företagen som är medlemmar?

Hur fort kan vi få offerter via Recycla?

Hur får jag offerter?

Har du fortfarande frågor?

Vårat trevliga team på support står redo att besvara dina frågor!

Varför Recycla

Varför använda Recycla för avfallsutrustning

På Recycla gör vi det enkelt att välja rätt lösning, utan att kompromissa med tid, ekonomi eller hänsyn till miljön. Med vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan ni jämföra priser och leverantörer för olika typer av avfallsutrustning så att ni hittar den mest lämpliga lösningen för ert företags behov.

Behöver ni ytterligare guidning kring avfallshantering och utrustning eller behöver hjälp att jämföra olika leverantörer – kontakta oss för kostnadsfri rådgivning.

5 anledningar att använda Recycla

Recycla checkmark
Snabb prisjämförelse
Recycla checkmark
Upp till 4 kostnadsförslag att välja mellan
Recycla checkmark
Över 10 000 nöjda kunder
Recycla checkmark
Kostnadsfri offerttjänst
Recycla checkmark
Kostnadsfri rådgivning
Få offerter

Omdömen

Vad säger våra kunder

Allt föll på plats väldigt enkelt när vi snabbt och smidigt, via Recycla.se, blev satta i kontakt med rätt leverantör för våra behov. Vi har haft Recycla som stöd under hela processen vilket har varit ovärderligt.

Jascha,

Delägare och grundare, Mainstay fastigheter AB.

Det var en extremt smidig process. Jag behövde bara beskriva vad vi hade för behov och sen tog det inte lång tid innan det började trilla in bra offertförslag. Från att vi ställde vår förfrågan på Recycla till dess att vi hade ett färdigt påskrivet kontrakt med ett återvinningsföretag tog det totalt endast 48 timmar! Sedan dess har vårt samarbeta med återvinningsföretag löpt på väldigt fint och vi är mycket nöjda.

Björn, managing partner,

Werket AB

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

3 752

Erbjudanden senaste månaden

1 097

Uppdrag senaste månaden

7 134

Totalt antal omdömen