Brikettpress för avfall? - Hitta marknadens bästa pris direkt!

balpress

Förr var det en huvudvärk att hantera sågspån och annat spånmaterial då det är såpass dammigt material och svårflyttat. Om man är en verksamhet med mycket spånmaterial från trä, kartong, plast eller biomassa kan det vara värt att investera i en Brikettpress.

Vad är en brikettpress?

Brikettpressar med mycket hög kompressionskraft komprimerar spånavfall till mindre briketter (block eller cylindrar). Briketterna är lätta att samla in och stapla för förvaring.

En brikettpress är allmänt användbar för verksamheter som håller på med t.ex. djurfoder, växtgödsel eller strömaterial. Men brikettpressar är lämpliga för ett brett spektrum av verksamheter som håller på med spån- och flismaterial.

Lämpliga material inkluderar:

  • Biomassa
  • Trä
  • Plast
  • Papper
  • Kartong
  • Skrot & metall

Gör pengar av avfall

Med en brikettpress kan man reduca spånvolymen med ca 90% och man slipper investera i en spånbunker eller spånsilo. Briketterna som pressas från ert spånavfall kan man sälja vidare som högkvalitativa bränslebriketter.

Förutom den ekonomiska fördelen hjälper även brikettpressen att hålla er arbetsplats dammfri och fri från föroreningar i lyften tack vare pressandet av det dammiga spånmaterialet. Detta innebär även minskad brandrisk.

Sveriges största marknadsplats

Checked checkbox Gratis offerttjänst
Checked checkbox Spara pengar
Checked checkbox Minska klimatpåverkan

Varför jämföra priser och leverantörer via Recycla?

Recycla gör det enkelt att välja rätt lösning för ditt företag, utan att kompromissa med tid, ekonomi eller miljöhänsyn. Genom att använda vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan du jämföra priser och leverantörer för att hitta en optimal lösning utifrån dina behov.

5 anledningar att jämföra via Recycla jämförelsepriser på återvinning inom 5 sekunder

Recycla checkmark 1-4 offerter att välja mellan för att säkerställa

Recycla checkmark Bästa pris och kvalitet

Recycla checkmark 10 000 nöjda kunder

Recycla checkmark Gratis offerttjänst

Recycla checkmark Gratis rådgivning

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

2 214

Erbjudanden senaste månaden

768

Uppdrag senaste månaden

6 881

Totalt antal omdömen