Brikettpress - För spån och annat spånmaterial

Brikettpress - Jämför priser på Recycla

Har du en verksamhet som får ut stora mändger av spånmaterial från trä, kartong eller biomassa? Då skulle det vara perfekt att investera i en brikettpress. Du kan minska spånvolymen med upp till 90% med en brikettpress som hanterar spån.

På köpet får du högkvalitativa bränslebriketter som kan användas för uppvärmning. Dessa bränslebriketter kan användas i eget bruk genom att sänka värmekostnaden eller så kan de säljas vidare och på så sätt skapa en ny intäkt.

Få offerter kostnadsfritt

Gör pengar av avfall

Med en brikettpress kan man reduca spånvolymen med ca 90% och man slipper investera i en spånbunker eller spånsilo. Anledningar till varför man skaffar en brikettpress är oftast för att man söker efter högre avsättning på sitt returflis och returträ. (Läs mer här) Briketterna som pressas från ert spånavfall kan man sedan sälja vidare som högkvalitativa bränslebriketter.

Vad är en brikettpress?

Brikettpressar är robusta maskiner som är lätta att underhålla och de imponerar med sina låga driftkostnader. Brikettpressar använder sig av hög kompressionskraft som komprimerar spånavfall till mer lätthanterliga briketter. Kan även bli cylindrar eller block beroende på modell av brikettpress. Briketterna är lätta att samla in och stapla för förvaring. Man minskar även transportkostnaden, pågrund av att man minskar volymen på spånet som uppkommer i verksamheten.

Lämpliga material inkluderar:

Recycla checkmark
Biomassa
Recycla checkmark
Trä
Recycla checkmark
Papper
Recycla checkmark
Kartong
Få offerter kostnadsfritt

Varför en brikettpress?

En brikettpress är användbar för verksamheter som håller på med t.ex. djurfoder, växtgödsel eller strömaterial. Men brikettpressar är lämpliga för ett brett spektrum av verksamheter som håller på med spån- och flismaterial. Brikettpressarnas pris är beroende på modell samt storlek. Modellernas utformning gör att de kan anpassas för många olika verksamheters behov och användningsområde.

Fördelar med en brikettpress:

  • Återvinning av råmaterialet
  • Återvinning av kylmedel (skärolja, emulsioner)
  • Reducering av avfallsvikt och volym, färre transporter
  • Enkelt handhavande

Förutom den ekonomiska fördelen hjälper även brikettpressen att hålla er arbetsplats dammfri och fri från föroreningar i luften tack vare pressandet av det dammiga spånmaterialet. Detta innebär även minskad brandrisk.

Kontakta oss vid några frågor om brikettpressar!

Sveriges största marknadsplats

Checked checkbox Gratis offerttjänst
Checked checkbox Spara pengar
Checked checkbox Minska klimatpåverkan

Varför jämföra priser och leverantörer via Recycla?

Recycla gör det enkelt att välja rätt lösning för ditt företag, utan att kompromissa med tid, ekonomi eller miljöhänsyn. Genom att använda vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan du jämföra priser och leverantörer för att hitta en optimal lösning utifrån dina behov.

5 anledningar att jämföra via Recycla jämförelsepriser på återvinning inom 5 sekunder

Recycla checkmark 1-4 offerter att välja mellan för att säkerställa

Recycla checkmark Bästa pris och kvalitet

Recycla checkmark 10 000 nöjda kunder

Recycla checkmark Gratis offerttjänst

Recycla checkmark Gratis rådgivning

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

2 733

Erbjudanden senaste månaden

931

Uppdrag senaste månaden

7 204

Totalt antal omdömen