Avfallshantering för Restaurang och Hotell

hotell restaurang

Hotell- och restauranger har idag höga hygienkrav, stora avfallsvolymer och hektisk arbetsmiljö vilken kan få avfallshanteringen att kännas tröttsam. Speciellt då restaurangbranschen och hotellverksamheter har oftast ett avfallsflöde som är jämförligt med hushållsavfall som uppstår från tillredningen och servering av gäster. Men visste du att om ni ser över er avfallshantering och börjar källsortera kan ni inte bara minska er kostnader men också matsvinnet!

När Avfall Sverige räknade ut avfallspotential via plockanalyser från ca 45 storkök i Skåne och Blekinge län kom de fram till att mängden restavfall kan minst med 30-50% eller i genomsnitt 1,5 - 2,5 ton per år. Mer om det kan du läsa här.

Vad bör man tänka på?

Frågor att ställa sig när man ska kolla över sin källsortering för verksamheten är utrymmet för vilka sorteringsmöjligheter man har och hur ert avfallsflöde ser ut. Serverar ni mycket dryck i glasförpackning? Får ni dagliga leveranser som är förpackade i kartong- och plastemballage? Har personalen möjligheten och tiden att sortera sitt avfall?

Dem återvinningsföretag som finns på Recycla.se brinner för att kunna ge hotell och restauranger skräddarsydda avfallslösningar som kan förbättra ert arbete och ekonomi.

Se över er hantering idag och skapa en förfrågan på Recycla.se med ert behov så tar vi fram 1-4 offerter från godkända återvinningsföretag för er att jämföra mellan, helt kostnadsfritt och superenkelt!

Rest- och matavfall – Kontakta din kommun för hjälp.

Restauranger och hotells rest- och matavfall räknas som hushållsavfall. Det är kommunen eller den entreprenör som är upphandlad av kommunen som ansvarar för ert hushållsavfall. Detta gäller då Sverige har kommunalt monopol på rest- och matavfall. Har du frågor om ert hushållsavfall? Ta då kontakt med er kommun och så hjälper dem er.

Är du nyfiken på mer information om hushållsavfall kan du läsa mer om det här hos Natuvårdsverket:

Checked checkbox Gratis offerttjänst
Checked checkbox Spara pengar
Checked checkbox Minska klimatpåverkan
Sveriges största marknadsplats
för återvinning med över 350 anslutna återvinningsföretag.
Vårt genomsnittliga betyg:
4.49/5
(6483)

Kundrecensioner

Bortforsling av 3 m³ - Uppsala

Väl värda att anlita. Glatt och positivt intryck

Lora AB fick omdömet

Hyra av 10 m³ container för Blandat avfall

PreZero Recycling AB fick omdömet

Bortforsling av 3 m³ - Solna

Bra kommunikation, trevlig och fick arbetet gjort. Rekommenderas!

Uniswed AB (United Services Sweden AB) fick omdömet