Avfallshantering för Restaurang och Hotell

Fettavskiljare | Restaurang

Hotell- och restauranger har idag höga hygienkrav, stora avfallsvolymer och hektisk arbetsmiljö vilken kan få avfallshanteringen att kännas tröttsam. Speciellt då restaurangbranschen och hotellverksamheter har oftast ett avfallsflöde som är jämförligt med hushållsavfall som uppstår från tillredningen och servering av gäster. Men visste du att om ni ser över er avfallshantering och börjar källsortera kan ni inte bara minska er kostnader men också matsvinnet!

När Avfall Sverige räknade ut avfallspotential via plockanalyser från ca 45 storkök i Skåne och Blekinge län kom de fram till att mängden restavfall kan minst med 30-50% eller i genomsnitt 1,5 - 2,5 ton per år. Mer om det kan du läsa här.

Vad bör man tänka på?

Frågor att ställa sig när man ska kolla över sin källsortering för verksamheten är utrymmet för vilka sorteringsmöjligheter man har och hur ert avfallsflöde ser ut. Serverar ni mycket dryck i glasförpackning? Får ni dagliga leveranser som är förpackade i kartong- och plastemballage? Har personalen möjligheten och tiden att sortera sitt avfall?

Dem återvinningsföretag som finns på Recycla.se brinner för att kunna ge hotell och restauranger skräddarsydda avfallslösningar som kan förbättra ert arbete och ekonomi.

Se över er hantering idag och skapa en förfrågan på Recycla.se med ert behov så tar vi fram 1-4 offerter från godkända återvinningsföretag för er att jämföra mellan, helt kostnadsfritt och superenkelt!

Rest- och matavfall – Kontakta din kommun för hjälp.

Restauranger och hotells rest- och matavfall räknas som hushållsavfall. Det är kommunen eller den entreprenör som är upphandlad av kommunen som ansvarar för ert hushållsavfall. Detta gäller då Sverige har kommunalt monopol på rest- och matavfall. Har du frågor om ert hushållsavfall? Ta då kontakt med er kommun och så hjälper dem er.

Är du nyfiken på mer information om hushållsavfall kan du läsa mer om det här hos Natuvårdsverket:

Sveriges största marknadsplats

Checked checkbox Gratis offerttjänst
Checked checkbox Spara pengar
Checked checkbox Minska klimatpåverkan

Varför jämföra priser och leverantörer via Recycla?

Recycla gör det enkelt att välja rätt lösning för ditt företag, utan att kompromissa med tid, ekonomi eller miljöhänsyn. Genom att använda vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan du jämföra priser och leverantörer för att hitta en optimal lösning utifrån dina behov.

5 anledningar att jämföra via Recycla jämförelsepriser på återvinning inom 5 sekunder

Recycla checkmark 1-4 offerter att välja mellan för att säkerställa

Recycla checkmark Bästa pris och kvalitet

Recycla checkmark 10 000 nöjda kunder

Recycla checkmark Gratis offerttjänst

Recycla checkmark Gratis rådgivning

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

2 254

Erbjudanden senaste månaden

894

Uppdrag senaste månaden

7 275

Totalt antal omdömen