Remondis förvärvar Veolia Recycling Solutions Nordic AB

Madicken | 2021-10-27

Med förvärvet av Veolia säger Remondis att de kommer stärka sin marknadsposition i Skandinavien och kraftigt utöka sin verksamhet på den svenska marknaden.

Veolia Recycling är en av de ledande återvinningsföretagen i norden med verksamhet som väsentligt innefattar hög andel av insamling, förädling och marknadsföring av återvunna råvaror, tjänster och industristädning. Veolia har idag totalt 65 platser i Sverige som kommer nu tas över av Remondis i samband med transaktionen.

Werner Hols, VD North & West Europe betonade vikten av förvärvet för Remondis:

Vi är glada över att avsevärt kunna utöka vår marknadsnärvaro i Skandinavien genom att ta över Veolia-platserna i Sverige. Vi kan nu erbjuda våra nationella och internationella kunder ett varierat och brett utbud av högkvalitativa tjänster i Norden. Genom att utöka vår svenska närvaro med 65 nya platser har vi lyckats ta ett viktigt steg.

Remondis är en av världens största privatdrivna aktörer inom återvinning och industriservice med verksamheter i Europa, Afrika, Asien och Australien. Det familjeägda företaget grundades 1934 och har idag över 36.000 st anställda världen över där dem gör en omsättning på 8,2 miljarder euro (2020).

Båda parter har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen eller ytterligare detaljer kring förvärvet.