Återvinning från butik & handel

Butik-Handel

I såväl större matvarubutiker till mindre klädbutiker finns det alltid stora mängder avfall. Mängder med wellpapp, plast och annat som ska återvinnas. Och i butikerna kan avfallshanteringen ofta kännas tröttsam för att man måste fokusera på annat. Men om ni ser över er avfallshantering kan ni se att det inte bara finns stora möjligheter till att minska era kostnader men också för att förbättra ert arbete så ni slipper lägga onödig tid på att ta hand om ert skräp.

Hur gör man?

Se över din verksamhet och er avfallshantering, hur gör ni idag? Lägger personalen mycket tid på lagret och funderar över hur avfallet ska sorteras? Tar det tid för er att hantera ert avfall? Vad för avfall samlar ni på er främst? Kan vara t.ex. era dagliga leveranser som är förpackade i kartong- och plastemballage eller varor som inte blir sålda och går ut i datum.

Olika lösningar butiker kan behöva hjälp med

  • Komprimatorer för större mängder avfall
  • Bal- eller kärlpressar för hantering av emballagematerial
  • Avfallscontainrar med löpande tömning
  • Sopkärl för mindre mängder material
  • Miljöskåp för hantering av farligt avfall

Idag finns det många smarta lösningar som sparar både direkta avfallskostnader och frigör yta i er butik. Via Recycla.se kan du få hjälp från ett godkänt återvinningsföretag för återvinning från din butik & handel oavsett vad det handlar om.

Se till att få en miljösmart och ekonomisk återvinning från er butik eller affär!

Se över er hantering idag

Har ni bra avsättning idag? Lägger ni mycket tid på er avfallshantering som ni hade behövt lägga på annat? Dem återvinningsföretag som finns på Recycla.se brinner för att kunna ge detaljhandeln skräddarsydda avfallslösningar som kan förbättra ert arbete och ekonomi.

Se över er hantering idag och skapa en förfrågan på Recycla.se med ert behov så tar vi fram 1-4 offerter från godkända återvinningsföretag för er att jämföra mellan, helt kostnadsfritt och superenkelt. Så får ni mer tid att ägna er åt butiken och kunderna!

Rest- och matavfall – Kontakta din kommun för hjälp.

Verksamheters rest- och matavfall räknas som hushållsavfall. Det är kommunen eller den entreprenör som är upphandlad av kommunen som ansvarar för ert hushållsavfall. Detta gäller då Sverige har kommunalt monopol på rest- och matavfall. Har du frågor om ert hushållsavfall? Ta då kontakt med er kommun och så hjälper dem er.

Är du nyfiken på mer information om hushållsavfall kan du läsa mer om det här hos Natuvårdsverket:

Sveriges största marknadsplats

Checked checkbox Gratis offerttjänst
Checked checkbox Spara pengar
Checked checkbox Minska klimatpåverkan

Varför jämföra priser och leverantörer via Recycla?

Recycla gör det enkelt att välja rätt lösning för ditt företag, utan att kompromissa med tid, ekonomi eller miljöhänsyn. Genom att använda vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan du jämföra priser och leverantörer för att hitta en optimal lösning utifrån dina behov.

5 anledningar att jämföra via Recycla jämförelsepriser på återvinning inom 5 sekunder

Recycla checkmark 1-4 offerter att välja mellan för att säkerställa

Recycla checkmark Bästa pris och kvalitet

Recycla checkmark 10 000 nöjda kunder

Recycla checkmark Gratis offerttjänst

Recycla checkmark Gratis rådgivning

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

3 673

Erbjudanden senaste månaden

1 078

Uppdrag senaste månaden

7 131

Totalt antal omdömen