Elektronikåtervinning i Göteborg - Bild på gata i Göteborg

Elektronikåtervinning i Göteborg

JÄMFÖR OCH BOKA

Vad kostar det att återvinna elektronik?

Det är svårt att säga ett riktpris för elektronikåtervinning i Göteborg eftersom priset påverkas av många faktorer. Viss elektronik, som kretskort och hårddiskar, kan ge ersättning vid elektronikåtervinning på grund av att komponenterna innehåller ädelmetaller.

Elektronik utan skrotvärde, exempelvis skärmar, tangentbord, vitvaror och lampor, kostar däremot att bli av med. Då beror priset på hur mycket som ska hämtas, hur ofta och exakt vilken typ av elektronik det är.

Få offerter på elektronikåtervinning

Hitta den bästa lösningen för elektronikåtervinning i Göteborg

Med Recycla kan du få en miljöriktig och ekonomiskt hållbar elektronikåtervinning. Vi hjälper dagligen hundratals företag och privatpersoner få offerter på avfallshantering som elektronikåtervinning. Här skapar du en kostnadsfri förfrågan med ditt behov och får upp till 4 offerter att jämföra mellan på återvinning av elektronik.

Jämför priser och boka

Elektronikåtervinning – en viktig handling

Stora delar av samhället är beroende av teknik för att fungera, men när elektroniken är trasig är det viktigt att den tas om hand på rätt sätt. Både för att skydda miljön från skadliga ämnen som kvicksilver, PCB och flamskyddsmedel, men också för att kunna återanvända värdefulla metaller.

Exempel på elektronikavfall:

  • mobiltelefoner
  • datorer
  • radioapparater
  • vattenkokare
  • TV-apparater.
Jämför priser på elektronikåtervinning

Elektronikåtervinning för företag och privatpersoner

Om ditt företag har elskrot som kräver återvinning kan vi hjälpa dig att hitta en aktör som kan hämta avfallet direkt eller placera en container utanför ditt företag eller fastighet. Består elektronikavfallet av hårddiskar med potentiellt känslig data krävs dessutom en säkerhetsdestruktion av ett godkänt företag.

Via oss kan du även hitta kvalitetssäkrade företag som utför säkerhetsdestruktion och som kan utfärda intyg på att hårddiskarna är destruerade enligt de regler och lagar som finns i Sverige och EU.

Att ta hand om sitt elektronikavfall på rätt sätt är viktigt även för privatpersoner. Som privatperson är elektronikåtervinning i Göteborg oftast gratis och de flesta uttjänta apparaterna går att lämna på en av stadens återvinningscentraler.

Skapa förfrågan och få offerter

Ersättning på elskrot

Det finns viss elektronik man kan få betalt för av skrothandlare. Anledningen till detta är för många elektronikkomponenter som hårddiskar och kretskort innehåller små mängder värdefulla metallar som guld, palladium och silver. Du kan läsa mer om elektronikåtervinning här.

Deras skrot blev en inkomst istället för en utgift

Vi hjälper hundratals företag hitta nya avfallspartners för att optimera deras avfallshantering. Ett av dessa företag som vi har hjälpt är elscooterbolaget Urbancorner.

De skapade en förfrågan där de önskade få hjälp med hämtning och återvinning av elskrot som blev över från reparationer av elcyklar. På Recycla blev de ihopmatchade med ett återvinningsföretag som var intresserad av att köpa skrotet. Något som Urbancorner tidigare betalat ganska mycket för att få hämtat blev nu istället en intäkt. Läs mer om Urbancorners historia från skrot till inkomst här.


Vanliga frågor och svar

Vad är elektronikavfall?

Allt avfall som har sladd eller drivs av batteri räknas som elektronikavfall. Det kan innefatta allt från trasiga lampor och lysrör till mobiltelefoner, uttjänta TV-apparater och datorer.

Hur återvinns datorer och annan IT-utrustning?

Vad händer med datan när jag återvinner en dator?

Vad menas med "säkerhetsdestruktion" av elektronik?

Finns det guld i kretskort?

Vem köper elektronikskrot?

Får man slänga elektronik i grovsopor

Hur kvalitetssäkrar Recycla företagen som är medlemmar?


Varför jämföra via Recycla?

Recycla gör elektronikåtervinning i Göteborg enklare. Vi jämför priser och leverantörer åt dig – sedan kan du själv boka det bästa alternativet och spara både tid och pengar. Behöver du rådgivning kring säkerhetsdestruktion av hårddiskar eller vill ha hjälp att hitta det mest prisvärda återvinningsföretaget? Kontakta våra kunniga medarbetare för kostnadsfri rådgivning om elektronikåtervinning i Göteborg.

5 anledningar att ta hjälp av Recycla

  • jämförelsepriser inom 5 sekunder
  • 1-4 offerter att jämföra mellan
  • över 1 000 anslutna företag
  • kostnadsfri offerttjänst
  • kostnadsfri rådgivning.

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

2240

Erbjudanden senaste månaden

775

Uppdrag senaste månaden

6682

Totalt antal omdömen

Bortforsling av 1 m³ - Farsta, Stockholm

Mycket trevliga och duktiga och passade tiden bra. Kommer att anlita dom igen.

Lora AB fick omdömet

Bortforsling av 3 m³ - Skärholmen, Stockholm

Samira Flytt AB fick omdömet

Löpande uppdrag: Kretskort - Företag - Malmö

Urban Miners AB fick omdömet