Pris

Vad kostar hämtning av byggsäckar i Stockholm

Behöver du få hämtat byggsäck, big bag eller annan typ av storsäck i Stockholm? Då har du kommit rätt. Här på Recycla jämför du lokala företags priser helt kostnadsfritt, bokar och betalar på samma sida. Snabbt, tryggt och enkelt!

Priset på hämtning av byggsäck i Stockholm kan kosta så lite som 150 kr styck inkl. moms. Priset varierar såklart beroende på vad för avfall du har slängt, hur nära stan du bor och hur många säckar det gäller.

Vissa av företagen har ett fastpris som inkluderar både transport och behandling av avfallet. Andra företag erbjuder ett rörligt pris där du betalar först för de fasta kostnaderna som transport och sen väger de avfallet vid hämtning.

Så fungerar det

Hämtning av byggsäckar i Stockholm - En praktisk lösning för återvinning

När det kommer till hanteringen av avfall i Stockholm har byggsäckar blivit ett populärt alternativ för privatpersoner som genomför mindre hemmarenoveringar eller andra projekt. Detta beror främst på att byggsäckar är en smidig lösning för de som inte har utrymme för en container, t.ex. trånga lägenhetsområden. Men byggsäckar är också populärt bland företag som behöver slänga tungt avfall som jord och sten, eller för mindre mängder avfall.

För att säkerställa en smidig och säker hämtning av byggsäckar är det viktigt att följa vissa riktlinjer. Farligt avfall, el-avfall och hushållsavfall är inte tillåtet att slänga i byggsäckarna. Dessutom bör säckarna inte staplas på varandra och ska placeras lättillgängligt för den stora tunga kranbilen, vanligtvis inom en avstånd av 8 meter från gatan. Kranbilen som utför hämtningen behöver även ha en fri höjd på minst 4,5 meter och en vägbredd på minst 3 meter för att kunna utföra sitt uppdrag.

Så fungerar hämtning av byggsäckar i Stockholm

När du har ont om utrymme, behöver slänga tungt avfall eller har mindre mängder skräp, då är användning av byggsäckar ett smidigt alternativ!

Här på Recycla har vi gjort det superenkelt för dig att få byggsäckarna hämtade. Här jämför du lokala företags lösningar och priser innan du bokar hämtning och betalar. Det enda du behöver göra är att skapa en förfrågan med uppgifter om:

  • Hur många byggsäckar det gäller
  • Vad för storlek säcken/säckarna har
  • Vad för avfall som är i säcken/säckarna
  • Adress

Därefter får du priser inom några sekunder att jämföra mellan! Du binder dig inte till något och vår tjänst är såklart helt kostnadsfri. Du väljer själv vilken lösning du vill boka och du betalar tryggt via Swish, faktura eller kort i din kundportal. Självklart finns vår kundservice här för stöttning och rådgivning hela vägen.

Guide

Sorteringsguide för byggsäckar i Stockholm

När du bokar hämtning av byggsäck i Stockholm är det väldigt viktigt att du är tydlig med vad för avfall säcken innehåller. Det kan till exempel vara blandat avfall, brännbart eller träavfall. Oavsett vad för skräp säcken innehåller så finns det riktregler att följa. I vår sorteringsguide här ser du vad du får och inte får slänga baserat på vad för avfall som ska hämtas.

Något som gäller för alla säckar är att hushållsavfall, farligt avfall och el-avfall får inte finnas i säcken. Behöver du slänga detta kan du kontakta vår kundservice för prisförslag på hämtning av dessa.

Specifiera typ av avfall som ska slängas

Lösningar

Hämtning av byggsäckar, bortforsling och hyra container i Stockholm: Vilken lösning passar dig?

Att hantera avfall kan ibland kännas som en svår fråga, vad kostar det och vilken lösning passar dig bäst? När det kommer till hantering av avfall i Stockholm finns det rad med olika alternativ som kan passa. Vi jämför de tre vanligaste alternativen för hämtning av avfall: hämtning av byggsäckar, bortforsling och hyra av container.

Hämtning av byggsäckar

Hämtning av byggsäckar blir allt mer populärt alternativ och idag kan du köpa nya byggsäckar på de flesta byggvaruhus för ca 100 - 300 kr. Därefter bokar man hämtning när säckarna är fyllda. Hämtning av byggsäckar är fördelaktigt för privatpersoner med mindre mängder avfall och som vill hålla kostnaderna låga.

Bortforsling

Om du har svårt att själv hantera eller lyfta avfallet kan bortforsling vara det bästa alternativet för dig. Genom att anlita en professionell bortforslingsfirma kan de hämta och hantera allt avfall åt dig.

Hyra container

Har du plats för att hyra en container skulle vi säga att detta är bäst alternativ för att få bort allt avfall. Genom att hyra en container kan du bekvämt och enkelt slänga allt avfall till en skälig kostnad. Frånpriset på att hyra en container i Stockholm ligger på ca 2 840 kronor inkl. moms. (enbart transport och hyra 1 dag är inräknat i priset). Detta alternativ är särskilt fördelaktigt om du har ett längre byggprojekt hemma eller behöver flera hämtningar.

Slutsats:

Vilken lösning som passar dig bäst beror på flera faktorer. Om du har mindre mängder avfall och vill hålla kostnaderna nere är hämtning av byggsäckar bäst alternativ. Har du svårigheter för att hantera avfallet så kan bortforsling vara lämpligast. För större mängder avfall eller längre projekt är container den mest effektiva lösningen. Recycla hjälper dig kostnadsfritt och bindningsfritt hitta bästa alternativet för dig! Kontakta antingen vår kundservice för rådgivning eller gör en förfrågan på respektive alternativ för att jämföra priser och lösningar.

FAQ

Vanliga frågor och svar

Kan ni hämta min Big bag?

Absolut, vi hämtar upp alla märken!

Hur länge får byggsäckar stå på gatan?

Vad händer med avfallet i min byggsäck efter att den har hämtats?

Vad kostar hämtning av byggsäck i Stockholm?

Hur många byggsäckar kan jag beställa hämtning av samtidigt?

Var köper jag nya byggsäckar i Stockholm?

Vad får man slänga i en byggsäck?

Om jag ser en byggsäck som skräpar på gatan, är det inte företaget som har sitt namn på säcken som är skyldig att hämta den?

Hur betalar man?

Hur snabbt kan man få hämtning av byggsäckar i Stockholm?

Har du fortfarande frågor?

Vårat trevliga team på support står redo att besvara dina frågor!

Varför Recycla

Varför boka hämtning av byggsäckar med Recycla i Stockholm

I Stockholm finns det en skog med leverantörer som kan hämta dina byggsäckar. Med Recycla hittar och jämför du bäst lösning för ditt projekt, bokar hämtning och betalar på samma sida, allt på några sekunder. Du får prisförslag från lokala och kvalitetssäkrade återvinningsföretag som kan säkerställa korrekt avfallshantering. Du får dessutom det bästa priset då du jämför flera företags erbjudanden.

5 anledningar till att välja Recycla för hämtning av dina byggsäckar

  1. Du slipper trippen till tippen och sparar både tid och pengar.
  2. Gratis jämförelsetjänst - Så att du kan snabbt jämföra priser och alternativ.
  3. Du stöttar lokala företag - Sveriges främsta återvinningsföretag samlade på en sajt.
  4. Du hjälper miljön och säkerställer att avfallet tas hand om korrekt
  5. Över 10 000 nöjda kunder.

Tjänsten för hämtning av byggsäckar i Stockholm gäller för alla delar av staden. Oavsett om du bor i innerstaden eller i någon av Stockholms omkringliggande områden, kan du dra nytta av denna bekväma tjänst för att enkelt bli av med ditt avfall!

Störst på återvinning

I över tio år har Recycla hjälpt till att hitta de bästa lösningarna för företag, föreningar och privatpersoner för allt inom återvinning, skrot- och avfallshantering. Vi har förmedlat fler än 100.000 uppdrag sedan vår start 2011.

2 214

Erbjudanden senaste månaden

768

Uppdrag senaste månaden

6 881

Totalt antal omdömen